
Sejkory
Tento krajový druh bramboráků byl oblíbený na slavnostech a jarmarcích. Sejkory se v krkonošských chalupách pekly často přímo na plotně. Můžete je připravit naslano, ale také sladce s povidly.

Snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory typu C 1 kg
- Mléko polotučné 20 ml
- Vejce 2 ks
- Mouka hladká 150 g
- Majoránka sušená 1 plž
- Česnek 4 strouž.
- Pepř 1/2 člž
- Sádlo 200 g
- Sůl 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 snít.
- Zakysaná smetana 150 g
- Brambory typu C 1 kg
- Mléko polotučné 20 ml
- Vejce 2 ks
- Mouka hladká 150 g
- Majoránka sušená 1 plž
- Česnek 4 strouž.
- Pepř 1/2 člž
- Sádlo 200 g
- Sůl 1 člž
- Petrželka čerstvá 1 snít.
- Zakysaná smetana 150 g


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.