×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pikantní kuřecí křídla

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s...
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s okurkou

Pikantní kuřecí křídla

Co budete potřebovat

6–8 kuřecích křídel
6 kuřecích paliček
200 ml podmáslí
2 vrchovaté lžíce sekané pažitky
225 g hladké mouky
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce provensálského koření
1 lžička soli
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce přírodního cukru
2 lžičky chilli
1 lžíce grilovacího koření
slunečnicový olej na smažení + na zakápnutí

Jak na to?

Kuřecí křídla i paličky omyjte, očistěte a dobře osušte. Pak maso naložte minimálně
na hodinu do podmáslí smíchaného s pažitkou. Mezitím smíchejte mouku se sladkou paprikou, provensálským kořením, solí, sušeným česnekem, cukrem, chilli a grilovacím kořením. V polovině ochucené mouky obalte maso a prudce ho osmahněte (2–3 minuty
z každé strany) ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Kuře vyskládejte na plech s vyšším okrajem, posypte zbylou moučnou směsí, zastříkněte olejem a pečte 20–25 minut v troubě zahřáté na 160 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní kuřecí křídla

Hlavní chod Velmi snadné Americká Chuťovky Silvestr Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

6–8 kuřecích křídel
6 kuřecích paliček
200 ml podmáslí
2 vrchovaté lžíce sekané pažitky
225 g hladké mouky
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce provensálského koření
1 lžička soli
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce přírodního cukru
2 lžičky chilli
1 lžíce grilovacího koření
slunečnicový olej na smažení + na zakápnutí

Jak na to?

Kuřecí křídla i paličky omyjte, očistěte a dobře osušte. Pak maso naložte minimálně
na hodinu do podmáslí smíchaného s pažitkou. Mezitím smíchejte mouku se sladkou paprikou, provensálským kořením, solí, sušeným česnekem, cukrem, chilli a grilovacím kořením. V polovině ochucené mouky obalte maso a prudce ho osmahněte (2–3 minuty
z každé strany) ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Kuře vyskládejte na plech s vyšším okrajem, posypte zbylou moučnou směsí, zastříkněte olejem a pečte 20–25 minut v troubě zahřáté na 160 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s okurkou
Jogurtový dip s okurkou

Inspirujte se podobnými recepty