Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pikantní kuřecí křídla

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Pikantní kuřecí křídla

Co budete potřebovat

6–8 kuřecích křídel
6 kuřecích paliček
200 ml podmáslí
2 vrchovaté lžíce sekané pažitky
225 g hladké mouky
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce provensálského koření
1 lžička soli
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce přírodního cukru
2 lžičky chilli
1 lžíce grilovacího koření
slunečnicový olej na smažení + na zakápnutí

Jak na to?

Kuřecí křídla i paličky omyjte, očistěte a dobře osušte. Pak maso naložte minimálně
na hodinu do podmáslí smíchaného s pažitkou. Mezitím smíchejte mouku se sladkou paprikou, provensálským kořením, solí, sušeným česnekem, cukrem, chilli a grilovacím kořením. V polovině ochucené mouky obalte maso a prudce ho osmahněte (2–3 minuty
z každé strany) ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Kuře vyskládejte na plech s vyšším okrajem, posypte zbylou moučnou směsí, zastříkněte olejem a pečte 20–25 minut v troubě zahřáté na 160 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní kuřecí křídla

Hlavní chod Velmi snadné Americká Chuťovky Silvestr , Pažitka , Chilli paprička Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

6–8 kuřecích křídel
6 kuřecích paliček
200 ml podmáslí
2 vrchovaté lžíce sekané pažitky
225 g hladké mouky
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce provensálského koření
1 lžička soli
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce přírodního cukru
2 lžičky chilli
1 lžíce grilovacího koření
slunečnicový olej na smažení + na zakápnutí

Jak na to?

Kuřecí křídla i paličky omyjte, očistěte a dobře osušte. Pak maso naložte minimálně
na hodinu do podmáslí smíchaného s pažitkou. Mezitím smíchejte mouku se sladkou paprikou, provensálským kořením, solí, sušeným česnekem, cukrem, chilli a grilovacím kořením. V polovině ochucené mouky obalte maso a prudce ho osmahněte (2–3 minuty
z každé strany) ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Kuře vyskládejte na plech s vyšším okrajem, posypte zbylou moučnou směsí, zastříkněte olejem a pečte 20–25 minut v troubě zahřáté na 160 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty