×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pikantní kuře na pivu a medu

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Pikantní kuře na pivu a medu

Co budete potřebovat

5 lžic olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na kolečka
2 stroužky česneku, drcené
250 ml piva
1 lžíce balzamikového octa
2 lžíce medu
½ lžičky chilli omáčky + k podávání
6 horních kuřecích stehen
sůl a čerstvě mletý pepř
1–2 lžičky hladké mouky

Jak na to?

V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut; maso během vaření otáčejte.
Podávejte s pečivem nebo s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní kuře na pivu a medu

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (28)

Co budete potřebovat

5 lžic olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na kolečka
2 stroužky česneku, drcené
250 ml piva
1 lžíce balzamikového octa
2 lžíce medu
½ lžičky chilli omáčky + k podávání
6 horních kuřecích stehen
sůl a čerstvě mletý pepř
1–2 lžičky hladké mouky

Jak na to?

V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut; maso během vaření otáčejte.
Podávejte s pečivem nebo s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty