Pikantní kuře na pivu a medu
Co budete potřebovat
Jak na to?
V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut; maso během vaření otáčejte.
Podávejte s pečivem nebo s rýží.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pikantní kuře na pivu a medu
Co budete potřebovat
Jak na to?
V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut; maso během vaření otáčejte.
Podávejte s pečivem nebo s rýží.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio