Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPetrželovo-česnekové pletence
Albert logoAlbert logo
  • Petrželovo-česnekové pletence
Petrželovo-česnekové pletence

Petrželovo-česnekové pletence

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Svačina

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Česnek 8 strouž.
  • Droždí sušené 2 člž
  • Olej olivový 60 ml
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka hladká 450 g
  • Mléko 60 ml
  • Sůl 1 člž
  • Křen strouhaný 2 plž
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Máslo 80 g
  • Česnek 8 strouž.
  • Droždí sušené 2 člž
  • Olej olivový 60 ml
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka hladká 450 g
  • Mléko 60 ml
  • Sůl 1 člž
  • Křen strouhaný 2 plž
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Máslo 80 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Palici česneku dejte na plech, potřete olejem a dejte na 25–30 minut péct doměkka. Pak nechte lehce zchladnout, jednotlivé stroužky vymáčkněte do misky a vidlič kou rozmačkejte do pasty. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Droždí, cukr, 250 ml vlažné vody a mléko našlehejte v míse. Nechte 5 minut stát na teplém místě, aby se na povrchu začaly tvořit bublinky. Do jiné mísy nasypte mouku, přidejte sůl, olivový olej a polovinu vymačkaného česneku a dobře promíchejte. Uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte směs droždí a na lehce pomoučené pracovní ploše uhněťte těsto. Pak těsto dejte do lehce vymazané mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte asi 1 hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Pak těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte do 90 cm dlouhé nudle. Tu pak ještě pokrájejte na 6 dílů. Každý vyválejte do 30 cm dlouhého válečku a uvažte z něj uzel. Uzly vyskládejte na lehce vymazaný plech a nechte ještě 15–20 minut kynout. Pak je dejte na 15–20 minut péct. Mezitím, co se uzly pečou, rozpusťte máslo v rendlíku, přidejte křen, zbytek česneku a vařte 1–2 minuty. Nechte zchladnout, pak vmíchejte petrželku. Upečené uzly potírejte petrželkovo-česnekovým máslem a posypte solí.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Palici česneku dejte na plech, potřete olejem a dejte na 25–30 minut péct doměkka. Pak nechte lehce zchladnout, jednotlivé stroužky vymáčkněte do misky a vidlič kou rozmačkejte do pasty. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Droždí, cukr, 250 ml vlažné vody a mléko našlehejte v míse. Nechte 5 minut stát na teplém místě, aby se na povrchu začaly tvořit bublinky. Do jiné mísy nasypte mouku, přidejte sůl, olivový olej a polovinu vymačkaného česneku a dobře promíchejte. Uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte směs droždí a na lehce pomoučené pracovní ploše uhněťte těsto. Pak těsto dejte do lehce vymazané mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte asi 1 hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Pak těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte do 90 cm dlouhé nudle. Tu pak ještě pokrájejte na 6 dílů. Každý vyválejte do 30 cm dlouhého válečku a uvažte z něj uzel. Uzly vyskládejte na lehce vymazaný plech a nechte ještě 15–20 minut kynout. Pak je dejte na 15–20 minut péct. Mezitím, co se uzly pečou, rozpusťte máslo v rendlíku, přidejte křen, zbytek česneku a vařte 1–2 minuty. Nechte zchladnout, pak vmíchejte petrželku. Upečené uzly potírejte petrželkovo-česnekovým máslem a posypte solí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.