Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMáslová dušená mrkev jako od maminky
Albert logoAlbert logo
  • Máslová dušená mrkev jako od maminky

Máslová dušená mrkev jako od maminky

Dušená mrkvička je recept plný nostalgie, ale také zdraví. Mrkev je totiž nabitá vitaminy, které se lépe vstřebávají právě díky tuku. Je čas vrátit se k tradicím a jíst každý den o trošku lépe!
Máslová dušená mrkev jako od maminky
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Mrkev 700 g
  • Mouka hladká 1 plž
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Sůl 1/2 člž
  • Máslo 50 g
  • Mrkev 700 g
  • Mouka hladká 1 plž
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Sůl 1/2 člž
Alergeny
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Omyjte a očistěte 700 g mrkve a nakrájejte ji na stejně široká kolečka, přibližně 3 mm.     
    2
    Do hlubší pánve nebo hrnce vložte 50 g másla a nechte je rozpustit na středně silném plameni. Přidejte nakrájenou mrkev a opékejte přibližně 10 minut. Poté zaprašte lžící hladké mouky a chvíli společně opékejte.     
    3
    Poté vlijte 300 ml vody, promíchejte a nechte probublávat přibližně 15 minut, dokud není mrkev měkká.    
    4
    Na závěr ochuťte ½ lžičky cukru a ½ lžičky soli. Dušená mrkev chutná skvěle s vařenými bramborami a dušeným hovězím masem. Oběd nebo večeře, která chutná a zároveň pozitivně podporuje zdraví, je na stole.
    1
    Omyjte a očistěte 700 g mrkve a nakrájejte ji na stejně široká kolečka, přibližně 3 mm.     
    2
    Do hlubší pánve nebo hrnce vložte 50 g másla a nechte je rozpustit na středně silném plameni. Přidejte nakrájenou mrkev a opékejte přibližně 10 minut. Poté zaprašte lžící hladké mouky a chvíli společně opékejte.     
    3
    Poté vlijte 300 ml vody, promíchejte a nechte probublávat přibližně 15 minut, dokud není mrkev měkká.    
    4
    Na závěr ochuťte ½ lžičky cukru a ½ lžičky soli. Dušená mrkev chutná skvěle s vařenými bramborami a dušeným hovězím masem. Oběd nebo večeře, která chutná a zároveň pozitivně podporuje zdraví, je na stole.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Co byste o mrkvi měli vědět
      Mrkev obsahuje velké množství karotenoidů, které se v těle přeměňují na vitamin A. Karotenoidy mají antioxidační účinky. Za oranžovou barvou mrkve je beta-karoten. Mrkev by měla být podávána v kombinaci s tukem, protože díky tomu dochází k lepšímu vstřebávání vitaminů.
    • Jak udělat máslovou dušenou mrkev zdravější
      Na opékání mrkve je vhodné použít přepuštěné máslo ghí nebo kvalitní řepkový olej. Pokud si mrkev potřebujete přisladit, tak cukr nahraďte čekankovým sirupem.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 3 dny

    Od 17.07.2024 do 23.07.2024

    Platný ještě 3 dny

    Od 17.07.2024 do 23.07.2024

    Platný ještě 10 dní

    Od 17.07.2024 do 30.07.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.