Perníkové knoflíky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 190 °C. Máslo a cukr 8 minut šlehejte do světle a nadýchané hmoty. Přidejte melasu, mouku, zázvor a sodu a zpracujte do hladkého těsta. Krátce jej prohněťte a zabalené do folie dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečícího papíru do platů tenkého 5 milimetrů. Pak kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrájejte 24 knoflíků. Uprostřed každého udělejte čtyři dírky, třeba pomoci trubičky na cukrářský pytlík. Poté pečte 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout. V uzavíratelné nádobě vydrží 2 týdny. Zdobte barevnými provázky.
Tip: Pokud uděláte panáčkům dírku na prostrčení pentle, můžete je pověsit na stromeček.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Perníkové knoflíky
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Troubu předehřejte na 190 °C. Máslo a cukr 8 minut šlehejte do světle a nadýchané hmoty. Přidejte melasu, mouku, zázvor a sodu a zpracujte do hladkého těsta. Krátce jej prohněťte a zabalené do folie dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečícího papíru do platů tenkého 5 milimetrů. Pak kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrájejte 24 knoflíků. Uprostřed každého udělejte čtyři dírky, třeba pomoci trubičky na cukrářský pytlík. Poté pečte 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout. V uzavíratelné nádobě vydrží 2 týdny. Zdobte barevnými provázky.
Tip: Pokud uděláte panáčkům dírku na prostrčení pentle, můžete je pověsit na stromeček.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio