×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Perníkové knoflíky

Další recepty a články

Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky

Perníkové knoflíky

Co budete potřebovat

125 g másla
110 g tmavého cukru
125 ml melasy
320 g hladké mouky
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička jedle sody

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 190 °C. Máslo a cukr 8 minut šlehejte do světle a nadýchané hmoty. Přidejte melasu, mouku, zázvor a sodu a zpracujte do hladkého těsta. Krátce jej prohněťte a zabalené do folie dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečícího papíru do platů tenkého 5 milimetrů. Pak kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrájejte 24 knoflíků. Uprostřed každého udělejte čtyři dírky, třeba pomoci trubičky na cukrářský pytlík. Poté pečte 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout. V uzavíratelné nádobě vydrží 2 týdny. Zdobte barevnými provázky.
Tip: Pokud uděláte panáčkům dírku na prostrčení pentle, můžete je pověsit na stromeček.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníkové knoflíky

Dezert Snadné Česká Cukroví Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

125 g másla
110 g tmavého cukru
125 ml melasy
320 g hladké mouky
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička jedle sody

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 190 °C. Máslo a cukr 8 minut šlehejte do světle a nadýchané hmoty. Přidejte melasu, mouku, zázvor a sodu a zpracujte do hladkého těsta. Krátce jej prohněťte a zabalené do folie dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečícího papíru do platů tenkého 5 milimetrů. Pak kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrájejte 24 knoflíků. Uprostřed každého udělejte čtyři dírky, třeba pomoci trubičky na cukrářský pytlík. Poté pečte 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout. V uzavíratelné nádobě vydrží 2 týdny. Zdobte barevnými provázky.
Tip: Pokud uděláte panáčkům dírku na prostrčení pentle, můžete je pověsit na stromeček.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat