Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPerníkové krabičky s překvapením
Albert logoAlbert logo
  • Perníkové krabičky s překvapením

Perníkové krabičky s překvapením

Velké dárky pod stromečkem stylově doplní malé perníkové dárečky, které v sobě skrývají sladká překvapení. Rozinky, oříšky, směs sušeného ovoce nebo třeba lentilky. Kreativitě se meze nekladou a záleží jen na vás, co do krabičky ukryjete.
Perníkové krabičky s překvapením
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Javorový sirup 100 ml
  • Jedlá soda 1 člž
  • Perníkové koření 2 člž
  • Kakao 2 člž
  • Cukr moučkový 400 g
  • Směs sušeného ovoce 100 g
  • Lentilky
  • Mandle 200 g
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Provázek
  • Vejce 3 ks
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Javorový sirup 100 ml
  • Jedlá soda 1 člž
  • Perníkové koření 2 člž
  • Kakao 2 člž
  • Cukr moučkový 400 g
  • Směs sušeného ovoce 100 g
  • Lentilky
  • Mandle 200 g
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Provázek
  • Vejce 3 ks

Příprava

1
Těsto si připravte s předstihem, musí se nechat odležet. Smíchejte 300 g hladké mouky, 100 ml javorového sirupu, 2 lžičky kakaa, lžičku sody, 50 g másla, 2 lžičky perníkového koření, 150 g moučkového cukru a 3 vejce.
2
Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
3
Troubu předehřejte na 220 °C.
4
Odleželé těsto rozválejte na tenký plát a nožem jej nařezejte na stejnoměrné čtverce o straně cca sedm centimetrů. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem v řadách po pěti.
5
Z tří z nich vyřízněte vnitřní čtverečky o straně pěti centimetrů, tak aby vznikla dutá „okénka“. Pečte zhruba sedm minut dozlatova. Dejte chladit na mřížku a připravte si polevu.
6
Ušlehejte bílek s 250 g moučkového cukru.
7
Vezměte plný čtvereček, po obvodu jej pomažte polevou, přilepte dutý a postupně takto přilepte další dva.
8
Vzniklou nádobku naplňte některou z náplní nebo směsí z nich a „zaklopte“ dalším plným dílkem. Výslednou krabičku převažte ozdobnou stužkou.
1
Těsto si připravte s předstihem, musí se nechat odležet. Smíchejte 300 g hladké mouky, 100 ml javorového sirupu, 2 lžičky kakaa, lžičku sody, 50 g másla, 2 lžičky perníkového koření, 150 g moučkového cukru a 3 vejce.
2
Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
3
Troubu předehřejte na 220 °C.
4
Odleželé těsto rozválejte na tenký plát a nožem jej nařezejte na stejnoměrné čtverce o straně cca sedm centimetrů. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem v řadách po pěti.
5
Z tří z nich vyřízněte vnitřní čtverečky o straně pěti centimetrů, tak aby vznikla dutá „okénka“. Pečte zhruba sedm minut dozlatova. Dejte chladit na mřížku a připravte si polevu.
6
Ušlehejte bílek s 250 g moučkového cukru.
7
Vezměte plný čtvereček, po obvodu jej pomažte polevou, přilepte dutý a postupně takto přilepte další dva.
8
Vzniklou nádobku naplňte některou z náplní nebo směsí z nich a „zaklopte“ dalším plným dílkem. Výslednou krabičku převažte ozdobnou stužkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.