Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Perníčky

Inspirujte se podobnými recepty

Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Tříbarevné košíčky 
Tříbarevné košíčky 
Tříbarevné košíčky 
Tříbarevné košíčky 

Perníčky

Co budete potřebovat

525 g hladké mouky
190 g moučkového cukru
90 g másla
3 lžíce medu
3 vejce
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky koření do perníku
¾ lžičky kakaa holandského typu
2 vejce na potření, prošlehaná
Na polevu
1 bílek
1 hrnek moučkového cukru
případně citronová šťáva
na rozředění
potravinářské barvy

Jak na to?

Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby– perníčky budou krásně lesklé.
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou; řídkou zahustěte dalším cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčky

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Vánoce Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (131)

Co budete potřebovat

525 g hladké mouky
190 g moučkového cukru
90 g másla
3 lžíce medu
3 vejce
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky koření do perníku
¾ lžičky kakaa holandského typu
2 vejce na potření, prošlehaná
Na polevu
1 bílek
1 hrnek moučkového cukru
případně citronová šťáva
na rozředění
potravinářské barvy

Jak na to?

Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby– perníčky budou krásně lesklé.
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou; řídkou zahustěte dalším cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové...
Čokoládovodýňové koláčky
Čokoládovodýňové koláčky
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Vánoční zmrzlina
Tříbarevné košíčky 
Tříbarevné košíčky 
Tříbarevné košíčky 
Tříbarevné košíčky 

Inspirujte se podobnými recepty