×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Perníčky

Inspirujte se podobnými recepty

Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky

Perníčky

Co budete potřebovat

525 g hladké mouky
190 g moučkového cukru
90 g másla
3 lžíce medu
3 vejce
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky koření do perníku
¾ lžičky kakaa holandského typu
2 vejce na potření, prošlehaná
Na polevu
1 bílek
1 hrnek moučkového cukru
případně citronová šťáva
na rozředění
potravinářské barvy

Jak na to?

Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby– perníčky budou krásně lesklé.
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou; řídkou zahustěte dalším cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníčky

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Vánoce Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (93)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

525 g hladké mouky
190 g moučkového cukru
90 g másla
3 lžíce medu
3 vejce
2 lžičky jedlé sody
3 lžičky koření do perníku
¾ lžičky kakaa holandského typu
2 vejce na potření, prošlehaná
Na polevu
1 bílek
1 hrnek moučkového cukru
případně citronová šťáva
na rozředění
potravinářské barvy

Jak na to?

Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby– perníčky budou krásně lesklé.
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou; řídkou zahustěte dalším cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky

Inspirujte se podobnými recepty