Tilápie zapečená s bramborovou kaší

Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Tilápie 400 g
- Makrela uzená 200 g
- Brambory 750 g
- Mléko 750 ml
- Vejce 2 ks
- Cibule 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Mouka hladká 50 g
- Muškátový oříšek
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Pepř
- Sůl
- Máslo 80 g
- Tilápie 400 g
- Makrela uzená 200 g
- Brambory 750 g
- Mléko 750 ml
- Vejce 2 ks
- Cibule 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Mouka hladká 50 g
- Muškátový oříšek
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Pepř
- Sůl
- Máslo 80 g
Příprava
- 1Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Slijte je a rozmačkejte s 25 g másla a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou.
- 2Ryby nakrájejte na 2 cm velké kostky.
- 3V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou.
- 4Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou.
- 5Předehřejte troubu na 200 °C.
- 6Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte 2 natvrdo uvařená vejce nakrájená na čtvrtky a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne.
- 1Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Slijte je a rozmačkejte s 25 g másla a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou.
- 2Ryby nakrájejte na 2 cm velké kostky.
- 3V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou.
- 4Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou.
- 5Předehřejte troubu na 200 °C.
- 6Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte 2 natvrdo uvařená vejce nakrájená na čtvrtky a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











