Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTilápie zapečená s bramborovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Tilápie zapečená s bramborovou kaší

Tilápie zapečená s bramborovou kaší

Tilápie zapečená s bramborovou kaší
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Tilápie 400 g
  • Makrela uzená 200 g
  • Brambory 750 g
  • Mléko 750 ml
  • Vejce 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Muškátový oříšek
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 80 g
  • Tilápie 400 g
  • Makrela uzená 200 g
  • Brambory 750 g
  • Mléko 750 ml
  • Vejce 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Muškátový oříšek
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř
  • Sůl
  • Máslo 80 g

Příprava

1
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Slijte je a rozmačkejte s 25 g másla a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou.
2
Ryby nakrájejte na 2 cm velké kostky.
3
V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou.
4
Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou.
5
Předehřejte troubu na 200 °C.
6
Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte 2 natvrdo uvařená vejce nakrájená na čtvrtky a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne.
1
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Slijte je a rozmačkejte s 25 g másla a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou.
2
Ryby nakrájejte na 2 cm velké kostky.
3
V hrnci přiveďte k varu zbylé mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou.
4
Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou.
5
Předehřejte troubu na 200 °C.
6
Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte 2 natvrdo uvařená vejce nakrájená na čtvrtky a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.