×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pelmeně se zakysanou smetanou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Pelmeně se zakysanou smetanou

Co budete potřebovat

190 g hladké mouky
160 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
110 ml vody
300 g mletého vepřového masa
pepř
4 stroužky česneku
1 cibule
50 g másla
180 g zakysané smetany
1 hrst čerstvého kopru

Jak na to?

1. V míse promíchejte 160 g hladké a 160 g polohrubé mouky. Přidejte vejce, lžičku soli a 100 ml vody. Vypracujte tužší nelepivé těsto a vložte do lednice.
2. Na náplň do druhé mísy vložte maso, osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Propracujte s 10 ml ledové vody.
3. Na válu posypaném hladkou moukou vyválejte tenký plát z poloviny těsta. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 6 cm. Na každé kolečko vložte lžičku náplně, po obvodu těsto navlhčete vodou a složte kolečko napůl. Okraje pevně přitiskněte a oba cípy spojte k sobě. Stejně pracujte i s druhou polovinou těsta.
4. Pelmeně vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Sceďte, přidejte máslo, promíchejte a ihned podávejte se zakysanou smetanou, čerstvě mletým pepřem a nasekaným koprem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pelmeně se zakysanou smetanou

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2020 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

190 g hladké mouky
160 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
110 ml vody
300 g mletého vepřového masa
pepř
4 stroužky česneku
1 cibule
50 g másla
180 g zakysané smetany
1 hrst čerstvého kopru

Jak na to?

1. V míse promíchejte 160 g hladké a 160 g polohrubé mouky. Přidejte vejce, lžičku soli a 100 ml vody. Vypracujte tužší nelepivé těsto a vložte do lednice.
2. Na náplň do druhé mísy vložte maso, osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Propracujte s 10 ml ledové vody.
3. Na válu posypaném hladkou moukou vyválejte tenký plát z poloviny těsta. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 6 cm. Na každé kolečko vložte lžičku náplně, po obvodu těsto navlhčete vodou a složte kolečko napůl. Okraje pevně přitiskněte a oba cípy spojte k sobě. Stejně pracujte i s druhou polovinou těsta.
4. Pelmeně vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Sceďte, přidejte máslo, promíchejte a ihned podávejte se zakysanou smetanou, čerstvě mletým pepřem a nasekaným koprem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty