ReceptyObrácený broskvový koláč s karamelem
Albert logoAlbert logo
  • Obrácený broskvový koláč s karamelem

Obrácený broskvový koláč s karamelem

Obrácený broskvový koláč s karamelem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Cukr krupicový 250 g
  • Sůl
  • Mouka hladká 230 g
  • Broskev 4 ks
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Podmáslí 240 ml
  • Zmrzlina
  • Máslo 120 g
  • Cukr krupicový 250 g
  • Sůl
  • Mouka hladká 230 g
  • Broskev 4 ks
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Vejce 2 ks
  • Podmáslí 240 ml
  • Zmrzlina
  • Máslo 120 g

Příprava

  1. 1
    Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
  2. 2
    V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
  3. 3
    Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.
  1. 1
    Troubu předehřejte na 190 °C. Čtvercový plech 22×22 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
  2. 2
    V rendlíku na středním plamenu rozehřejte 150 g cukru, špetku soli a 1 a ½ lžíce vody. Jakmile se cukr rozpustí a je zlatavý (trvá to asi 5 minut), nalijte ho rychle do připraveného plechu a ihned na něj naskládejte připravené broskve. Máslo utřete se zbývajícím cukrem, zapracujte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Pak střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli a podmáslí.
  3. 3
    Zpracované hladké těsto nalijte na broskve v pekáči. Překryjte alobalem a pečte zhruba 50 minut. Pak nechte koláč 15 minut odpočinout a převraťte ho na servírovací talíř. Podávejte s kopečkem vaší oblíbené zmrzliny.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.