
Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

Velmi snadné
0/5
Grilování
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 100 g
- Pstruh celý 4 ks
- Citronová kůra 1 plž
- Citron
- Česnek 6 strouž.
- Sůl 2 plž
- Majonéza 150 g
- Máslo 100 g
- Pstruh celý 4 ks
- Citronová kůra 1 plž
- Citron
- Česnek 6 strouž.
- Sůl 2 plž
- Majonéza 150 g
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce. V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte v chladu.
- 2Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů. Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 30–35 minut, aby byly propečené.
- 3Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.
- 1Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce. V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte v chladu.
- 2Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů. Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 30–35 minut, aby byly propečené.
- 3Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.