×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

Další recepty a články

Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se...
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s...
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky

Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

Co budete potřebovat

4 celí pstruzi, vykuchaní
100 g změklého másla
4 stroužky česneku, na plátky
skrojky citronu k podávání
NA CITRONOVOU SŮL [Sůl]
1 lžíce najemno strouhané citronové kůry
2 lžíce vločkové soli
NA AIOLI
150 g majonézy
2 stroužky česneku, prolisované

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce. V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte v chladu.
Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů. Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 30–35 minut, aby byly propečené.
Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 celí pstruzi, vykuchaní
100 g změklého másla
4 stroužky česneku, na plátky
skrojky citronu k podávání
NA CITRONOVOU SŮL [Sůl]
1 lžíce najemno strouhané citronové kůry
2 lžíce vločkové soli
NA AIOLI
150 g majonézy
2 stroužky česneku, prolisované

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce. V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte v chladu.
Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů. Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 30–35 minut, aby byly propečené.
Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky

Inspirujte se podobnými recepty