×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

Co budete potřebovat

4 celí pstruzi, vykuchaní
100 g změklého másla
4 stroužky česneku, na plátky
skrojky citronu k podávání
NA CITRONOVOU SŮL [Sůl]
1 lžíce najemno strouhané citronové kůry
2 lžíce vločkové soli
NA AIOLI
150 g majonézy
2 stroužky česneku, prolisované

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce. V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte v chladu.
Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů. Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 30–35 minut, aby byly propečené.
Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

4 celí pstruzi, vykuchaní
100 g změklého másla
4 stroužky česneku, na plátky
skrojky citronu k podávání
NA CITRONOVOU SŮL [Sůl]
1 lžíce najemno strouhané citronové kůry
2 lžíce vločkové soli
NA AIOLI
150 g majonézy
2 stroužky česneku, prolisované

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce. V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte v chladu.
Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů. Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 30–35 minut, aby byly propečené.
Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty