Pečený pstruh na bylinkách
Ingredience
500 g | brambor |
1 | červená cibule |
Tapenáda | |
---|---|
3 | větvičky čerstvého rozmarýnu |
4 | větvičky tymiánu |
hrst petrželových lístků | |
100 ml | olivového oleje |
2 | stroužky prolisovaného česneku |
šťáva z půlky citronu | |
2 | lžičky soli |
½ | lžičky čerstvě mletého pepře |
2 | duhoví pstruzi |
20 g | másla |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 190 °C horkovzduch + gril. Brambory vařte ve slupce 15 minut, poté je slijte.
Červenou cibuli nakrájejte na nudličky. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a dejte stranou. Lístky bylinek oddělte od stonků a nahrubo nakrájejte. Pár lístků rozmarýnu si nechte stranou na brambory. V misce promíchejte suroviny na tapenádu.
Pstruhy opláchněte a lehce osušte. Na bocích je třikrát nařízněte. Do zapékací mísy dejte brambory a vidličkou je lehce promačkejte. Posypte je červenou cibulí s lístky rozmarýnu, osolte, promíchejte a odhrňte do stran, aby vznikl prostor pro ryby. I ty vložte do zapékací mísy a důkladně potřete tapenádou z obou stran i zevnitř, do útrob pstruha ještě vložte kousky másla.
Nakonec zakápněte brambory olivovým olejem nebo je polijte zbytkem tapenády.
Vše vložte do trouby a pečte 20 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY