Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pečený pstruh  na bylinkách

Pečený pstruh na bylinkách

S česnekovo-bylinkovou tapenádou a rozmarýnovými brambory bude ryba skvěle chutnat. Navíc bude celý oběd krásně vonět!

Ingredience

500 g brambor
1 červená cibule
Tapenáda
3 větvičky čerstvého rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
hrst petrželových lístků
100 ml olivového oleje
2 stroužky prolisovaného česneku
šťáva z půlky citronu
2 lžičky soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 duhoví pstruzi
20 g másla

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 190 °C horkovzduch + gril. Brambory vařte ve slupce 15 minut, poté je slijte.
Červenou cibuli nakrájejte na nudličky. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a dejte stranou. Lístky bylinek oddělte od stonků a nahrubo nakrájejte. Pár lístků rozmarýnu si nechte stranou na brambory. V misce promíchejte suroviny na tapenádu.
Pstruhy opláchněte a lehce osušte. Na bocích je třikrát nařízněte. Do zapékací mísy dejte brambory a vidličkou je lehce promačkejte. Posypte je červenou cibulí s lístky rozmarýnu, osolte, promíchejte a odhrňte do stran, aby vznikl prostor pro ryby. I ty vložte do zapékací mísy a důkladně potřete tapenádou z obou stran i zevnitř, do útrob pstruha ještě vložte kousky másla.
Nakonec zakápněte brambory olivovým olejem nebo je polijte zbytkem tapenády.
Vše vložte do trouby a pečte 20 minut.

Pomohl vám recept?
22hodnocení3

Další videorecepty