×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený pstruh  na bylinkách

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pečený pstruh na bylinkách

Co budete potřebovat

500 g brambor
1 červená cibule
Tapenáda
3 větvičky čerstvého rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
hrst petrželových lístků
100 ml olivového oleje
2 stroužky prolisovaného česneku
šťáva z půlky citronu
2 lžičky soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 duhoví pstruzi
20 g másla

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C horkovzduch + gril. Brambory vařte ve slupce 15 minut, poté je slijte.
Červenou cibuli nakrájejte na nudličky. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a dejte stranou. Lístky bylinek oddělte od stonků a nahrubo nakrájejte. Pár lístků rozmarýnu si nechte stranou na brambory. V misce promíchejte suroviny na tapenádu.
Pstruhy opláchněte a lehce osušte. Na bocích je třikrát nařízněte. Do zapékací mísy dejte brambory a vidličkou je lehce promačkejte. Posypte je červenou cibulí s lístky rozmarýnu, osolte, promíchejte a odhrňte do stran, aby vznikl prostor pro ryby. I ty vložte do zapékací mísy a důkladně potřete tapenádou z obou stran i zevnitř, do útrob pstruha ještě vložte kousky másla.
Nakonec zakápněte brambory olivovým olejem nebo je polijte zbytkem tapenády.
Vše vložte do trouby a pečte 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený pstruh na bylinkách

Hlavní chod Snadné Ryby Něco lehkého Bezlepkové Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 4/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (4)
S česnekovo-bylinkovou tapenádou a rozmarýnovými brambory bude ryba skvěle chutnat. Navíc bude celý oběd krásně vonět!

Co budete potřebovat

500 g brambor
1 červená cibule
Tapenáda
3 větvičky čerstvého rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
hrst petrželových lístků
100 ml olivového oleje
2 stroužky prolisovaného česneku
šťáva z půlky citronu
2 lžičky soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 duhoví pstruzi
20 g másla

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C horkovzduch + gril. Brambory vařte ve slupce 15 minut, poté je slijte.
Červenou cibuli nakrájejte na nudličky. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a dejte stranou. Lístky bylinek oddělte od stonků a nahrubo nakrájejte. Pár lístků rozmarýnu si nechte stranou na brambory. V misce promíchejte suroviny na tapenádu.
Pstruhy opláchněte a lehce osušte. Na bocích je třikrát nařízněte. Do zapékací mísy dejte brambory a vidličkou je lehce promačkejte. Posypte je červenou cibulí s lístky rozmarýnu, osolte, promíchejte a odhrňte do stran, aby vznikl prostor pro ryby. I ty vložte do zapékací mísy a důkladně potřete tapenádou z obou stran i zevnitř, do útrob pstruha ještě vložte kousky másla.
Nakonec zakápněte brambory olivovým olejem nebo je polijte zbytkem tapenády.
Vše vložte do trouby a pečte 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty