
Pečený paprikáš
Ingredience
500 g | hovězího zadního |
3–4 | lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené |
olivový olej | |
1 | velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky |
2 | stroužky česneku, rozmačkané |
250 g | hnědých žampionů či hříbků, přepůlených |
1 | červená paprika, nakrájená na kostičky |
1 | lžíce pálivé papriky |
2 | lžičky kmínu |
400g | plechovka nakládaných rajčat |
300 ml | hovězího vývaru |
1 | malý svazek hladkolisté petrželky |
bageta k podávání | |
zakysaná smetana k podávání |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.
Pomohl vám recept?
30hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod