×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený paprikáš

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Pečený paprikáš

Co budete potřebovat

500 g hovězího zadního
3–4 lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej
1 velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky
2 stroužky česneku, rozmačkané
250 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžičky kmínu
400g plechovka nakládaných rajčat
300 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta k podávání
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený paprikáš

Snadné Východoevropská Pečení Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

500 g hovězího zadního
3–4 lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej
1 velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky
2 stroužky česneku, rozmačkané
250 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžičky kmínu
400g plechovka nakládaných rajčat
300 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta k podávání
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty