Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g hovězího zadního
3–4 lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej
1 velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky
2 stroužky česneku, rozmačkané
250 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžičky kmínu
400g plechovka nakládaných rajčat
300 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta k podávání
zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.

Pomohl vám recept?
30hodnocení4

Další videorecepty