×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený paprikáš

Další recepty a články

Boršč
Boršč
Boršč
Boršč
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...

Pečený paprikáš

Co budete potřebovat

500 g hovězího zadního
3–4 lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej
1 velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky
2 stroužky česneku, rozmačkané
250 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžičky kmínu
400g plechovka nakládaných rajčat
300 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta k podávání
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený paprikáš

Snadné Východoevropská Pečení Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (17)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g hovězího zadního
3–4 lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej
1 velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky
2 stroužky česneku, rozmačkané
250 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžičky kmínu
400g plechovka nakládaných rajčat
300 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta k podávání
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Boršč
Boršč
Boršč
Boršč
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...

Inspirujte se podobnými recepty