×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený květák s kari

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Pečený květák s kari

Co budete potřebovat

1 květák
1 lžíce + 1 lžička kari
4 lžíce olivového oleje
200 g rýže
sůl
250 g zelených fazolek
hrst lískových ořechů
6 lžic bílého jogurtu

Jak na to?

Květák rozeberte na malé růžičky, dejte do mísy a promíchejte se lžící kari koření a olivovým olejem. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte, dokud květák mírně nezezlátne, bude to trvat asi 20 minut.
Mezitím uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Fazolky očistěte a uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ořechy opražte na suché pánvi, zbavte většiny slupek a posekejte nahrubo.
Hotový květák promíchejte s fazolkami a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte s rýží, opraženými lískovými ořechy a bílým jogurtem, ve kterém rozmíchejte lžičku kari.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený květák s kari

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (14)

Co budete potřebovat

1 květák
1 lžíce + 1 lžička kari
4 lžíce olivového oleje
200 g rýže
sůl
250 g zelených fazolek
hrst lískových ořechů
6 lžic bílého jogurtu

Jak na to?

Květák rozeberte na malé růžičky, dejte do mísy a promíchejte se lžící kari koření a olivovým olejem. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte, dokud květák mírně nezezlátne, bude to trvat asi 20 minut.
Mezitím uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Fazolky očistěte a uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ořechy opražte na suché pánvi, zbavte většiny slupek a posekejte nahrubo.
Hotový květák promíchejte s fazolkami a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte s rýží, opraženými lískovými ořechy a bílým jogurtem, ve kterém rozmíchejte lžičku kari.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty