×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený květák s kari

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Pečený květák s kari

Co budete potřebovat

1 květák
1 lžíce + 1 lžička kari
4 lžíce olivového oleje
200 g rýže
sůl
250 g zelených fazolek
hrst lískových ořechů
6 lžic bílého jogurtu

Jak na to?

Květák rozeberte na malé růžičky, dejte do mísy a promíchejte se lžící kari koření a olivovým olejem. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte, dokud květák mírně nezezlátne, bude to trvat asi 20 minut.
Mezitím uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Fazolky očistěte a uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ořechy opražte na suché pánvi, zbavte většiny slupek a posekejte nahrubo.
Hotový květák promíchejte s fazolkami a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte s rýží, opraženými lískovými ořechy a bílým jogurtem, ve kterém rozmíchejte lžičku kari.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený květák s kari

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2017
Průměrné hodnocení 5 (10)

Co budete potřebovat

1 květák
1 lžíce + 1 lžička kari
4 lžíce olivového oleje
200 g rýže
sůl
250 g zelených fazolek
hrst lískových ořechů
6 lžic bílého jogurtu

Jak na to?

Květák rozeberte na malé růžičky, dejte do mísy a promíchejte se lžící kari koření a olivovým olejem. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte, dokud květák mírně nezezlátne, bude to trvat asi 20 minut.
Mezitím uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Fazolky očistěte a uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ořechy opražte na suché pánvi, zbavte většiny slupek a posekejte nahrubo.
Hotový květák promíchejte s fazolkami a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte s rýží, opraženými lískovými ořechy a bílým jogurtem, ve kterém rozmíchejte lžičku kari.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty