×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený květák s kari

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Pečený květák s kari

Co budete potřebovat

1 květák
1 lžíce + 1 lžička kari
4 lžíce olivového oleje
200 g rýže
sůl
250 g zelených fazolek
hrst lískových ořechů
6 lžic bílého jogurtu

Jak na to?

Květák rozeberte na malé růžičky, dejte do mísy a promíchejte se lžící kari koření a olivovým olejem. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte, dokud květák mírně nezezlátne, bude to trvat asi 20 minut.
Mezitím uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Fazolky očistěte a uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ořechy opražte na suché pánvi, zbavte většiny slupek a posekejte nahrubo.
Hotový květák promíchejte s fazolkami a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte s rýží, opraženými lískovými ořechy a bílým jogurtem, ve kterém rozmíchejte lžičku kari.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený květák s kari

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (16)

Co budete potřebovat

1 květák
1 lžíce + 1 lžička kari
4 lžíce olivového oleje
200 g rýže
sůl
250 g zelených fazolek
hrst lískových ořechů
6 lžic bílého jogurtu

Jak na to?

Květák rozeberte na malé růžičky, dejte do mísy a promíchejte se lžící kari koření a olivovým olejem. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte, dokud květák mírně nezezlátne, bude to trvat asi 20 minut.
Mezitím uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Fazolky očistěte a uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ořechy opražte na suché pánvi, zbavte většiny slupek a posekejte nahrubo.
Hotový květák promíchejte s fazolkami a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte s rýží, opraženými lískovými ořechy a bílým jogurtem, ve kterém rozmíchejte lžičku kari.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty