
Pečený králík na bílém víně se slaninou a hořčicí

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Velikonoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Slanina vcelku 100 g
- Cibule šalotka 100 g
- Tymián sušený 10 g
- Králík celý 1 ks
- Sůl
- Hořčice hrubozrnná 80 g
- Máslo 80 g
- Bílé víno 260 ml
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Slanina vcelku 100 g
- Cibule šalotka 100 g
- Tymián sušený 10 g
- Králík celý 1 ks
- Sůl
- Hořčice hrubozrnná 80 g
- Máslo 80 g
- Bílé víno 260 ml
- Tymián čerstvý 1 hrs.
Příprava
- 1Nakrájejte na nudličky 100 g anglické slaniny. Vložte ji do pánve a pozvolna vypečte. Poté přidejte 100 g oloupané a najemno nakrájené šalotky a sušený tymián. Krátce vše zarestujte, aby se aromata spojila, a přendejte směs do pekáčku.
- 2Králíka důkladně omyjte, osušte papírovými utěrkami a naporcujte na jednotlivé porce. Ty osolte, potřete 80 g hrubozrnné hořčice a vložte do pekáčku.
- 3Přidejte 80 g másla a podlijte 260 ml bílého vína, pekáč uzavřete a králíka pečte v troubě na 150 °C po dobu 90 minut. Poté pekáč odkryjte, zvyšte teplotu na 190 °C a králíka přelijte výpekem. Pečte dalších 15 minut dozlatova, až se na povrchu vytvoří krásně křupavá krusta.
- 4Pečínku dozdobte snítkou čerstvého tymiánu a podávejte třeba s nádivkou nebo smetanovým špenátem. Užijte si velikonoční hodování!
- 1Nakrájejte na nudličky 100 g anglické slaniny. Vložte ji do pánve a pozvolna vypečte. Poté přidejte 100 g oloupané a najemno nakrájené šalotky a sušený tymián. Krátce vše zarestujte, aby se aromata spojila, a přendejte směs do pekáčku.
- 2Králíka důkladně omyjte, osušte papírovými utěrkami a naporcujte na jednotlivé porce. Ty osolte, potřete 80 g hrubozrnné hořčice a vložte do pekáčku.
- 3Přidejte 80 g másla a podlijte 260 ml bílého vína, pekáč uzavřete a králíka pečte v troubě na 150 °C po dobu 90 minut. Poté pekáč odkryjte, zvyšte teplotu na 190 °C a králíka přelijte výpekem. Pečte dalších 15 minut dozlatova, až se na povrchu vytvoří krásně křupavá krusta.
- 4Pečínku dozdobte snítkou čerstvého tymiánu a podávejte třeba s nádivkou nebo smetanovým špenátem. Užijte si velikonoční hodování!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.