ReceptyPečený králík na bílém víně se slaninou a hořčicí
Albert logo
  • Pečený králík na bílém víně se slaninou a hořčicí

Pečený králík na bílém víně se slaninou a hořčicí

Pečený králík na bílém víně se slaninou a hořčicí
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Slanina vcelku 100 g
  • Cibule šalotka 100 g
  • Tymián sušený 10 g
  • Králík celý 1 ks
  • Sůl
  • Hořčice hrubozrnná 80 g
  • Máslo 80 g
  • Bílé víno 260 ml
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Slanina vcelku 100 g
  • Cibule šalotka 100 g
  • Tymián sušený 10 g
  • Králík celý 1 ks
  • Sůl
  • Hořčice hrubozrnná 80 g
  • Máslo 80 g
  • Bílé víno 260 ml
  • Tymián čerstvý 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    Nakrájejte na nudličky 100 g anglické slaniny. Vložte ji do pánve a pozvolna vypečte. Poté přidejte 100 g oloupané a najemno nakrájené šalotky a sušený tymián. Krátce vše zarestujte, aby se aromata spojila, a přendejte směs do pekáčku.
  2. 2
    Králíka důkladně omyjte, osušte papírovými utěrkami a naporcujte na jednotlivé porce. Ty osolte, potřete 80 g hrubozrnné hořčice a vložte do pekáčku.
  3. 3
    Přidejte 80 g másla a podlijte 260 ml bílého vína, pekáč uzavřete a králíka pečte v troubě na 150 °C po dobu 90 minut. Poté pekáč odkryjte, zvyšte teplotu na 190 °C a králíka přelijte výpekem. Pečte dalších 15 minut dozlatova, až se na povrchu vytvoří krásně křupavá krusta.
  4. 4
    Pečínku dozdobte snítkou čerstvého tymiánu a podávejte třeba s nádivkou nebo smetanovým špenátem. Užijte si velikonoční hodování!
  1. 1
    Nakrájejte na nudličky 100 g anglické slaniny. Vložte ji do pánve a pozvolna vypečte. Poté přidejte 100 g oloupané a najemno nakrájené šalotky a sušený tymián. Krátce vše zarestujte, aby se aromata spojila, a přendejte směs do pekáčku.
  2. 2
    Králíka důkladně omyjte, osušte papírovými utěrkami a naporcujte na jednotlivé porce. Ty osolte, potřete 80 g hrubozrnné hořčice a vložte do pekáčku.
  3. 3
    Přidejte 80 g másla a podlijte 260 ml bílého vína, pekáč uzavřete a králíka pečte v troubě na 150 °C po dobu 90 minut. Poté pekáč odkryjte, zvyšte teplotu na 190 °C a králíka přelijte výpekem. Pečte dalších 15 minut dozlatova, až se na povrchu vytvoří krásně křupavá krusta.
  4. 4
    Pečínku dozdobte snítkou čerstvého tymiánu a podávejte třeba s nádivkou nebo smetanovým špenátem. Užijte si velikonoční hodování!

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.