×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený králík

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Pečený králík

Náš tip

 

Hledáte video s tímto receptem? Podívejte se na říjnový díl Školy vaření se Zdeňkem Pohlreichem.

Co budete potřebovat

králík
1 dcl bílého vína
pórek
1 mrkev
řapíkatý celer
cibule
1 stroužek česneku
rozmarýn
olej
máslo
sůl
pepř
na přílohu:
houby portobello
petrželka
kmín
majoránka
máslo
olej
sůl

Jak na to?

1. Veškerou zeleninu nakrájíme a vložíme na dno pekáčku. Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme z obou stran a položíme na zeleninu.

2. Vše zalijeme bílým vínem a trochou oleje. Přidáme kousek másla a snítky rozmarýnu.

3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a necháme péct hodinu až hodinu a půl.

4. Mezitím si připravíme přílohu: na pánvi necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm houby portobello. Osolíme, přidáme kmín, majoránku, nasekanou petrželku a kousek másla. Restujeme asi 2 minuty.

5. Na talíř nandáme houby, maso, polijeme směsí pečené zeleniny a podáváme.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený králík

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Majoránka , Rozmarýn , Petržel kadeřavá
Průměrné hodnocení 4 (9)

Náš tip

 

Hledáte video s tímto receptem? Podívejte se na říjnový díl Školy vaření se Zdeňkem Pohlreichem.

Co budete potřebovat

králík
1 dcl bílého vína
pórek
1 mrkev
řapíkatý celer
cibule
1 stroužek česneku
rozmarýn
olej
máslo
sůl
pepř
na přílohu:
houby portobello
petrželka
kmín
majoránka
máslo
olej
sůl

Jak na to?

1. Veškerou zeleninu nakrájíme a vložíme na dno pekáčku. Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme z obou stran a položíme na zeleninu.

2. Vše zalijeme bílým vínem a trochou oleje. Přidáme kousek másla a snítky rozmarýnu.

3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a necháme péct hodinu až hodinu a půl.

4. Mezitím si připravíme přílohu: na pánvi necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm houby portobello. Osolíme, přidáme kmín, majoránku, nasekanou petrželku a kousek másla. Restujeme asi 2 minuty.

5. Na talíř nandáme houby, maso, polijeme směsí pečené zeleniny a podáváme.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty