×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený králík

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečený králík

Náš tip

 

Hledáte video s tímto receptem? Podívejte se na říjnový díl Školy vaření se Zdeňkem Pohlreichem.

Co budete potřebovat

králík
1 dcl bílého vína
pórek
1 mrkev
řapíkatý celer
cibule
1 stroužek česneku
rozmarýn
olej
máslo
sůl
pepř
na přílohu:
houby portobello
petrželka
kmín
majoránka
máslo
olej
sůl

Jak na to?

1. Veškerou zeleninu nakrájíme a vložíme na dno pekáčku. Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme z obou stran a položíme na zeleninu.

2. Vše zalijeme bílým vínem a trochou oleje. Přidáme kousek másla a snítky rozmarýnu.

3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a necháme péct hodinu až hodinu a půl.

4. Mezitím si připravíme přílohu: na pánvi necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm houby portobello. Osolíme, přidáme kmín, majoránku, nasekanou petrželku a kousek másla. Restujeme asi 2 minuty.

5. Na talíř nandáme houby, maso, polijeme směsí pečené zeleniny a podáváme.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený králík

Hlavní chod Snadné Česká Pečení
Průměrné hodnocení 4 (9)

Náš tip

 

Hledáte video s tímto receptem? Podívejte se na říjnový díl Školy vaření se Zdeňkem Pohlreichem.

Co budete potřebovat

králík
1 dcl bílého vína
pórek
1 mrkev
řapíkatý celer
cibule
1 stroužek česneku
rozmarýn
olej
máslo
sůl
pepř
na přílohu:
houby portobello
petrželka
kmín
majoránka
máslo
olej
sůl

Jak na to?

1. Veškerou zeleninu nakrájíme a vložíme na dno pekáčku. Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme z obou stran a položíme na zeleninu.

2. Vše zalijeme bílým vínem a trochou oleje. Přidáme kousek másla a snítky rozmarýnu.

3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a necháme péct hodinu až hodinu a půl.

4. Mezitím si připravíme přílohu: na pánvi necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm houby portobello. Osolíme, přidáme kmín, majoránku, nasekanou petrželku a kousek másla. Restujeme asi 2 minuty.

5. Na talíř nandáme houby, maso, polijeme směsí pečené zeleniny a podáváme.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty