
Vepřový stroganov s pórkem a rýží

Snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Rýže basmati BIO 200 g
- Vepřová panenská svíčková BIO 500 g
- Sůl
- Pepř
- Žampiony 250 g
- Pórek 1/2 ks
- Olej olivový BIO 1 plž
- Rajčatová passata BIO 140 g
- Zakysaná smetana BIO 3 plž
- Hořčice kremžská 2 člž
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Bílé víno 50 ml
- Kyselé okurky 100 g
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Máslo 2 plž
- Rýže basmati BIO 200 g
- Vepřová panenská svíčková BIO 500 g
- Sůl
- Pepř
- Žampiony 250 g
- Pórek 1/2 ks
- Olej olivový BIO 1 plž
- Rajčatová passata BIO 140 g
- Zakysaná smetana BIO 3 plž
- Hořčice kremžská 2 člž
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Bílé víno 50 ml
- Kyselé okurky 100 g
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nechte ji pod pokličkou, aby nevychladla.
- 2Panenku očistěte od blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka a malý kousek na jemné nudličky. Nudličky dejte stranou na ozdobu.
- 3Na rozpálené pánvi zprudka orestujte na másle pórek. Dejte ho stranou do misky. Na stejné pánvi orestujte žampiony a dejte také stranou do misky. Na pánev vlijte olej a zprudka orestujte vepřové nudličky. Přidejte passatu, zamíchejte a opečte. Přilijte bílé víno a vše 3 minuty povařte.
- 4V misce metličkou smíchejte smetanu, zakysanku a kremžskou hořčici. Směs přilijte k masu. Sundejte z plamene a přidejte pórek, žampiony a nakrájené kyselé okurky. Vše dobře promíchejte.
- 5Stroganov servírujte s rýží a ozdobte nakrájeným zbylým pórkem a nasekanou petrželkou.
- 1Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nechte ji pod pokličkou, aby nevychladla.
- 2Panenku očistěte od blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka a malý kousek na jemné nudličky. Nudličky dejte stranou na ozdobu.
- 3Na rozpálené pánvi zprudka orestujte na másle pórek. Dejte ho stranou do misky. Na stejné pánvi orestujte žampiony a dejte také stranou do misky. Na pánev vlijte olej a zprudka orestujte vepřové nudličky. Přidejte passatu, zamíchejte a opečte. Přilijte bílé víno a vše 3 minuty povařte.
- 4V misce metličkou smíchejte smetanu, zakysanku a kremžskou hořčici. Směs přilijte k masu. Sundejte z plamene a přidejte pórek, žampiony a nakrájené kyselé okurky. Vše dobře promíchejte.
- 5Stroganov servírujte s rýží a ozdobte nakrájeným zbylým pórkem a nasekanou petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.