Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřový stroganov s pórkem a rýží
Albert logoAlbert logo
  • Vepřový stroganov s pórkem a rýží

Vepřový stroganov s pórkem a rýží

Vepřový stroganov s pórkem a rýží
Snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rýže basmati BIO 200 g
  • Vepřová panenská svíčková BIO 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Žampiony 250 g
  • Pórek 1/2 ks
  • Olej olivový BIO 1 plž
  • Rajčatová passata BIO 140 g
  • Zakysaná smetana BIO 3 plž
  • Hořčice kremžská 2 člž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Bílé víno 50 ml
  • Kyselé okurky 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 2 plž
  • Rýže basmati BIO 200 g
  • Vepřová panenská svíčková BIO 500 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Žampiony 250 g
  • Pórek 1/2 ks
  • Olej olivový BIO 1 plž
  • Rajčatová passata BIO 140 g
  • Zakysaná smetana BIO 3 plž
  • Hořčice kremžská 2 člž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Bílé víno 50 ml
  • Kyselé okurky 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nechte ji pod pokličkou, aby nevychladla.
2
Panenku očistěte od blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka a malý kousek na jemné nudličky. Nudličky dejte stranou na ozdobu.
3
Na rozpálené pánvi zprudka orestujte na másle pórek. Dejte ho stranou do misky. Na stejné pánvi orestujte žampiony a dejte také stranou do misky. Na pánev vlijte olej a zprudka orestujte vepřové nudličky. Přidejte passatu, zamíchejte a opečte. Přilijte bílé víno a vše 3 minuty povařte.
4
V misce metličkou smíchejte smetanu, zakysanku a kremžskou hořčici. Směs přilijte k masu. Sundejte z plamene a přidejte pórek, žampiony a nakrájené kyselé okurky. Vše dobře promíchejte.
5
Stroganov servírujte s rýží a ozdobte nakrájeným zbylým pórkem a nasekanou petrželkou.
1
Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nechte ji pod pokličkou, aby nevychladla.
2
Panenku očistěte od blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka a malý kousek na jemné nudličky. Nudličky dejte stranou na ozdobu.
3
Na rozpálené pánvi zprudka orestujte na másle pórek. Dejte ho stranou do misky. Na stejné pánvi orestujte žampiony a dejte také stranou do misky. Na pánev vlijte olej a zprudka orestujte vepřové nudličky. Přidejte passatu, zamíchejte a opečte. Přilijte bílé víno a vše 3 minuty povařte.
4
V misce metličkou smíchejte smetanu, zakysanku a kremžskou hořčici. Směs přilijte k masu. Sundejte z plamene a přidejte pórek, žampiony a nakrájené kyselé okurky. Vše dobře promíchejte.
5
Stroganov servírujte s rýží a ozdobte nakrájeným zbylým pórkem a nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.