1
U tohoto receptu výjimečně ananas neloupejte. Ananas rozkrojte, vyřízněte listy a tvrdé jádro. Když máte velký ananas, zbylou část nakrájejte na čtvrtiny.
2
Do tlustostěnného hrnce vsypte cukr a dejte oheň na maximum. Cukr se správně zkaramelizuje při teplotě 170 °C. Pokud nemáte cukrářský teploměr, je to do okamžiku, dokud nezačne bublat a kouřit. V tento moment rychle přilijte pomerančový džus. Buďte hodně opatrní, karamel je velmi horký a nebezpečný, při kontaktu s pomerančovým džusem bude z hrnce stoupat spousta horké páry. Přidejte skořici, anýz, vanilkový lusk, na kostky nakrájené máslo a rozmačkaný banán.
3
Do omáčky vložte ananas i s dužinou a stáhněte oheň na mírný plamen. Přikryjte hrnec a vařte po dobu asi 25 minut, v závislosti na velikosti ananasu. Za pomoci nože zkuste, zda je dužina ananasu měkká, nebo stále tvrdá.
4
Jakmile je uvařen a dužina měkká, vyjměte ananas, skořici a anýz. Zbytek směsi rozmixujte ponorným mixérem, až vznikne hladký krém. Pak ho přeceďte přes sítko, abyste odstranili další kousky a získali opravdu dokonale hladký krém.
5
Servírujte tak, že na talíř položte nejprve ananas a pak ho zalijte krémem. Dozdobte skořicí, anýzem a lístky máty.
1
U tohoto receptu výjimečně ananas neloupejte. Ananas rozkrojte, vyřízněte listy a tvrdé jádro. Když máte velký ananas, zbylou část nakrájejte na čtvrtiny.
2
Do tlustostěnného hrnce vsypte cukr a dejte oheň na maximum. Cukr se správně zkaramelizuje při teplotě 170 °C. Pokud nemáte cukrářský teploměr, je to do okamžiku, dokud nezačne bublat a kouřit. V tento moment rychle přilijte pomerančový džus. Buďte hodně opatrní, karamel je velmi horký a nebezpečný, při kontaktu s pomerančovým džusem bude z hrnce stoupat spousta horké páry. Přidejte skořici, anýz, vanilkový lusk, na kostky nakrájené máslo a rozmačkaný banán.
3
Do omáčky vložte ananas i s dužinou a stáhněte oheň na mírný plamen. Přikryjte hrnec a vařte po dobu asi 25 minut, v závislosti na velikosti ananasu. Za pomoci nože zkuste, zda je dužina ananasu měkká, nebo stále tvrdá.
4
Jakmile je uvařen a dužina měkká, vyjměte ananas, skořici a anýz. Zbytek směsi rozmixujte ponorným mixérem, až vznikne hladký krém. Pak ho přeceďte přes sítko, abyste odstranili další kousky a získali opravdu dokonale hladký krém.
5
Servírujte tak, že na talíř položte nejprve ananas a pak ho zalijte krémem. Dozdobte skořicí, anýzem a lístky máty.