Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Pečený ananas s karamelovou omáčkou

Další recepty a články

Semifreddo z nektarinek
Semifreddo z...
Semifreddo z nektarinek
Semifreddo z nektarinek
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z...
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z itálie 

Pečený ananas s karamelovou omáčkou

Co budete potřebovat

1 ananas
500 g cukru
1 l pomerančového
džusu (100 %)
4 celé skořice
4 hvězdičky anýzu
1 vanilkový lusk
150 g másla
1 banán
1 snítka čerstvé máty

Jak na to?

1. U tohoto receptu výjimečně ananas neloupejte. Ananas rozkrojte, vyřízněte listy a tvrdé jádro. Když máte velký ananas, zbylou část nakrájejte na čtvrtiny.

2. Do tlustostěnného hrnce vsypte cukr a dejte oheň na maximum. Cukr se správně zkaramelizuje při teplotě 170 °C. Pokud nemáte cukrářský teploměr, je to do okamžiku, dokud nezačne bublat a kouřit. V tento moment rychle přilijte pomerančový džus. Buďte hodně opatrní, karamel je velmi horký a nebezpečný, při kontaktu s pomerančovým džusem bude z hrnce stoupat spousta horké páry. Přidejte skořici, anýz, vanilkový lusk, na kostky nakrájené máslo a rozmačkaný banán.

3. Do omáčky vložte ananas i s dužinou a stáhněte oheň na mírný plamen. Přikryjte hrnec a vařte po dobu asi 25 minut, v závislosti na velikosti ananasu. Za pomoci nože zkuste, zda je dužina ananasu měkká, nebo stále tvrdá.

4. Jakmile je uvařen a dužina měkká, vyjměte ananas, skořici a anýz. Zbytek směsi rozmixujte ponorným mixérem, až vznikne hladký krém. Pak ho přeceďte přes sítko, abyste odstranili další kousky a získali opravdu dokonale hladký krém.

5. Servírujte tak, že na talíř položte nejprve ananas a pak ho zalijte krémem. Dozdobte skořicí, anýzem a lístky máty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený ananas s karamelovou omáčkou

Dezert Snadné Italská Sladká jídla Grilování Vegetariánské Bezlepkové Magazín 7-8/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 ananas
500 g cukru
1 l pomerančového
džusu (100 %)
4 celé skořice
4 hvězdičky anýzu
1 vanilkový lusk
150 g másla
1 banán
1 snítka čerstvé máty

Jak na to?

1. U tohoto receptu výjimečně ananas neloupejte. Ananas rozkrojte, vyřízněte listy a tvrdé jádro. Když máte velký ananas, zbylou část nakrájejte na čtvrtiny.

2. Do tlustostěnného hrnce vsypte cukr a dejte oheň na maximum. Cukr se správně zkaramelizuje při teplotě 170 °C. Pokud nemáte cukrářský teploměr, je to do okamžiku, dokud nezačne bublat a kouřit. V tento moment rychle přilijte pomerančový džus. Buďte hodně opatrní, karamel je velmi horký a nebezpečný, při kontaktu s pomerančovým džusem bude z hrnce stoupat spousta horké páry. Přidejte skořici, anýz, vanilkový lusk, na kostky nakrájené máslo a rozmačkaný banán.

3. Do omáčky vložte ananas i s dužinou a stáhněte oheň na mírný plamen. Přikryjte hrnec a vařte po dobu asi 25 minut, v závislosti na velikosti ananasu. Za pomoci nože zkuste, zda je dužina ananasu měkká, nebo stále tvrdá.

4. Jakmile je uvařen a dužina měkká, vyjměte ananas, skořici a anýz. Zbytek směsi rozmixujte ponorným mixérem, až vznikne hladký krém. Pak ho přeceďte přes sítko, abyste odstranili další kousky a získali opravdu dokonale hladký krém.

5. Servírujte tak, že na talíř položte nejprve ananas a pak ho zalijte krémem. Dozdobte skořicí, anýzem a lístky máty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Semifreddo z nektarinek
Semifreddo z nektarinek
Semifreddo z nektarinek
Semifreddo z nektarinek
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z itálie 
Čokoládový salám z itálie 

Inspirujte se podobnými recepty