1
Připravím si hnědé máslo podle návodu na předchozí straně. Pak přidám javorový sirup a vařím 4–5 minut, občas zamíchám, aby směs zhoustla. Nechám trochu vychladnout. Mezitím dám zmrzlinu do mixéru (raději ve dvou dávkách) a mixuju, až trochu povolí. Promíchám ji s javorovým hnědým máslem a pak ji nechám znovu zmrznout v mrazáku.
2
Předehřeju troubu na 200 °C. Máslo nechám rozpustit v rendlíku a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Skořici, vanilkový lusk a semínka, cukr, vodu a hnědé máslo dám do velké pánve. Vařím asi 15 minut, potom přendám do pekáčku, přidám broskve a peču asi 5–10 minut podle vyzrálosti broskví, než začnou měknout. Občas je otočím, poliju sirupem. Pak je ještě peču 5 minut pod grilem, dokud nejsou krásně tmavé a zkaramelizované. Podávám se zmrzlinou přelitou sirupem z pekáčku.