×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené špenátové rizoto

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty,...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Pečené špenátové rizoto

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje ES
2 stroužky česneku
250 g žampionů
4 plátky slaniny AQ
300 g rýže arborio
1 l slepičího bujonu AQ
50 g špenátu
50 g parmazánu
40 g másla ES
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Přidejte česnek, houby a slaninu a opékejte 5 minut dozlatohněda. Pak směs přendejte do zapékací mísy o objemu asi 2,5 litru, vsypte rýži, zalijte bujonem, dobře promíchejte, těsně překryjte alobalem a pečte 40 minut nebo dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Nakonec vmíchejte špenát, parmazán a máslo a podle chuti osolte a opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené špenátové rizoto

Hlavní chod Velmi snadné Italská Pečení Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 5 (14)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje ES
2 stroužky česneku
250 g žampionů
4 plátky slaniny AQ
300 g rýže arborio
1 l slepičího bujonu AQ
50 g špenátu
50 g parmazánu
40 g másla ES
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Přidejte česnek, houby a slaninu a opékejte 5 minut dozlatohněda. Pak směs přendejte do zapékací mísy o objemu asi 2,5 litru, vsypte rýži, zalijte bujonem, dobře promíchejte, těsně překryjte alobalem a pečte 40 minut nebo dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Nakonec vmíchejte špenát, parmazán a máslo a podle chuti osolte a opepřete.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Kuře pečené s bramborami,...
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Křupavé řízky po italsku
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...
Spaghetti s rajčaty, bazalkou...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat