Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 francouzské kuře
4 housky, nakrájené na kostičky
1 cibule, nakrájená najemno
150 g másla
1 svazek petrželky, nasekané najemno
4 vejce, oddělené žloutky a bílky
200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř, muškátový ořech

Postup přípravy

Začněte s nádivkou. Housku opražte nasucho v troubě dozlatova. Cibulku nechte zesklovatět na másle a přesuňte ji do mísy. Přidejte petrželku, žloutky a smetanu. Pak vmíchejte housky, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. Nakonec opatrně vmíchejte pevný sníh z bílků. Předehřejte troubu na 200 °C. Kuře osolte a vyplňte břišní dutinu nádivkou. Pečte dozlatova, přibližně hodinu. Pokud vám zbyla nádivka, udělejte z ní kouli a pečte s kuřetem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty