×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené kuře s nádivkou z uzeného

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečené kuře s nádivkou z uzeného

Co budete potřebovat

kuře:
1 kuře v celku
sůl a pepř
100 g másla
nádivka:
8 den starých housek, nakrájených na kostky a namočených v mléce
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa
2 hrsti nasekaných mladých kopřiv
hrst nasekané petrželky
sůl + čerstvě mletý pepř + špetka muškátového oříšku
sádlo na vymazání formy

Jak na to?

Kuře
1. Rozpalte troubu na 200 °C. Kuře zvenčí i zevnitř umyjte a osušte. Dobře ho celé osolte a pak ho naplňte nádivkou – jak dutinu, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte ho do pekáčku s kostkami másla poházenými na dně a dejte péct.
2. Po čtvrthodině kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Než se kuře upeče, polijte ho ještě několikrát. Po hodině do něj zkuste píchnout grilovací jehlou: až bude maso měkké, máte hotovo.
Nádivka:
1. Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a dobře vše rukama promněte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
2. Hmotu, která se nevejde do kuřete, dejte péct zvlášť do formy (například na chlebíček) vymazané sádlem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kuře s nádivkou z uzeného

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Petržel kadeřavá Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (14)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

kuře:
1 kuře v celku
sůl a pepř
100 g másla
nádivka:
8 den starých housek, nakrájených na kostky a namočených v mléce
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa
2 hrsti nasekaných mladých kopřiv
hrst nasekané petrželky
sůl + čerstvě mletý pepř + špetka muškátového oříšku
sádlo na vymazání formy

Jak na to?

Kuře
1. Rozpalte troubu na 200 °C. Kuře zvenčí i zevnitř umyjte a osušte. Dobře ho celé osolte a pak ho naplňte nádivkou – jak dutinu, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte ho do pekáčku s kostkami másla poházenými na dně a dejte péct.
2. Po čtvrthodině kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Než se kuře upeče, polijte ho ještě několikrát. Po hodině do něj zkuste píchnout grilovací jehlou: až bude maso měkké, máte hotovo.
Nádivka:
1. Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a dobře vše rukama promněte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
2. Hmotu, která se nevejde do kuřete, dejte péct zvlášť do formy (například na chlebíček) vymazané sádlem.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019