×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené kuře s nádivkou z uzeného

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečené kuře s nádivkou z uzeného

Co budete potřebovat

kuře:
1 kuře v celku
sůl a pepř
100 g másla
nádivka:
8 den starých housek, nakrájených na kostky a namočených v mléce
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa
2 hrsti nasekaných mladých kopřiv
hrst nasekané petrželky
sůl + čerstvě mletý pepř + špetka muškátového oříšku
sádlo na vymazání formy

Jak na to?

Kuře
1. Rozpalte troubu na 200 °C. Kuře zvenčí i zevnitř umyjte a osušte. Dobře ho celé osolte a pak ho naplňte nádivkou – jak dutinu, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte ho do pekáčku s kostkami másla poházenými na dně a dejte péct.
2. Po čtvrthodině kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Než se kuře upeče, polijte ho ještě několikrát. Po hodině do něj zkuste píchnout grilovací jehlou: až bude maso měkké, máte hotovo.
Nádivka:
1. Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a dobře vše rukama promněte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
2. Hmotu, která se nevejde do kuřete, dejte péct zvlášť do formy (například na chlebíček) vymazané sádlem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kuře s nádivkou z uzeného

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

kuře:
1 kuře v celku
sůl a pepř
100 g másla
nádivka:
8 den starých housek, nakrájených na kostky a namočených v mléce
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa
2 hrsti nasekaných mladých kopřiv
hrst nasekané petrželky
sůl + čerstvě mletý pepř + špetka muškátového oříšku
sádlo na vymazání formy

Jak na to?

Kuře
1. Rozpalte troubu na 200 °C. Kuře zvenčí i zevnitř umyjte a osušte. Dobře ho celé osolte a pak ho naplňte nádivkou – jak dutinu, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte ho do pekáčku s kostkami másla poházenými na dně a dejte péct.
2. Po čtvrthodině kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Než se kuře upeče, polijte ho ještě několikrát. Po hodině do něj zkuste píchnout grilovací jehlou: až bude maso měkké, máte hotovo.
Nádivka:
1. Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a dobře vše rukama promněte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
2. Hmotu, která se nevejde do kuřete, dejte péct zvlášť do formy (například na chlebíček) vymazané sádlem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat