Pečené kuře na hroznovém víně
Ingredience
hrst | vlašských ořechů |
3 lžíce | medu |
1 | celé kuře |
25 g | másla |
1 | cibule, nakrájená na kroužky |
500 g | hroznového vína |
2 lžíce | olivového oleje |
300 ml | vody |
plátek | citronu |
300 ml | bílého vína na podlévání |
sůl, pepř |
Postup přípravy
Do hlubšího pekáče dejte máslo, med, vlašské ořechy, cibuli a hroznové víno. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře omyjte, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Podlijte hrnkem vody a přikryjte alobalem (s malým otvorem). Pečte 45 minut. Podlijte vínem a dopékejte dalších 20 minut. Odstraňte alobal a nechte ještě 10–20 minut dopéct. Kuře podávejte s kuskusem a vypečenou šťávou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY