Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty
Albert logoAlbert logo
  • Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty

Dýňová polévka s jablky a sýrovo-tymiánové tousty
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Zázvor
  • Nové koření mleté 1/2 člž
  • Dýně Hokkaidó BIO 1 kg
  • Jablko 300 g
  • Vývar kuřecí BIO 1,5 l
  • Sůl
  • Chléb 8 ks
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Sýr strouhaný
  • Tymián sušený
  • Máslo 30 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Zázvor
  • Nové koření mleté 1/2 člž
  • Dýně Hokkaidó BIO 1 kg
  • Jablko 300 g
  • Vývar kuřecí BIO 1,5 l
  • Sůl
  • Chléb 8 ks
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Sýr strouhaný
  • Tymián sušený
  • Máslo 30 g

Příprava

1
Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.
1
Polovinu másla rozpusťte v hrnci, pak na něm osmahněte jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku. Po třech minutách přidejte zázvor a nové koření a za stálého míchání ještě minutu opékejte. Přidejte dýni a jablka nakrájená na kousky a za občasného míchání je nechte přiklopené v hrnci pustit vůni. Po zhruba 10 minutách přilijte vývar, přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat, aby vše změklo. Rozmixujte a podle potřeby dosolte. Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ty osmažte na zbylém másle. Polévku podávejte ozdobenou jablky a s tousty: chleby namažte máslem, tenkou vrstvou dijonské hořčice, posypte strouhaným sýrem a lístky tymiánu a dejte na pět až deset minut zapéct do trouby.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.