×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 krůtí stehna (každé přibližně 1,4 kg)
1 kg brambor, nakrájených na klínky
1 cibule, nakrájená na klínky
10 stroužků česneku, oloupaných
2 bobkové listy
500 ml drůbežího vývaru
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
bylinky - šalvěj, rozmarýn, petrželka

Jak na to?

Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.

1) Předehřejte troubu na 250 °C.

2) Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.

3) Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.

4) Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.

5) Maso otočte a pečte do poloměkka.

6) Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.

7) Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.

8) Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.

9) Mezitím si připravte omáčku.

10) Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.

11) Podle potřeby dosolte a dopepřete.

12) Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Rozmarýn , Petržel kadeřavá Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (24)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 krůtí stehna (každé přibližně 1,4 kg)
1 kg brambor, nakrájených na klínky
1 cibule, nakrájená na klínky
10 stroužků česneku, oloupaných
2 bobkové listy
500 ml drůbežího vývaru
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
bylinky - šalvěj, rozmarýn, petrželka

Jak na to?

Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.

1) Předehřejte troubu na 250 °C.

2) Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.

3) Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.

4) Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.

5) Maso otočte a pečte do poloměkka.

6) Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.

7) Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.

8) Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.

9) Mezitím si připravte omáčku.

10) Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.

11) Podle potřeby dosolte a dopepřete.

12) Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.