Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.
1) Předehřejte troubu na 250 °C.
2) Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.
3) Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.
4) Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.
5) Maso otočte a pečte do poloměkka.
6) Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.
7) Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.
8) Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.
9) Mezitím si připravte omáčku.
10) Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.
11) Podle potřeby dosolte a dopepřete.
12) Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.
1) Předehřejte troubu na 250 °C.
2) Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.
3) Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.
4) Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.
5) Maso otočte a pečte do poloměkka.
6) Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.
7) Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.
8) Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.
9) Mezitím si připravte omáčku.
10) Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.
11) Podle potřeby dosolte a dopepřete.
12) Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio