×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 krůtí stehna (každé přibližně 1,4 kg)
1 kg brambor, nakrájených na klínky
1 cibule, nakrájená na klínky
10 stroužků česneku, oloupaných
2 bobkové listy
500 ml drůbežího vývaru
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
bylinky - šalvěj, rozmarýn, petrželka

Jak na to?

Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.

1) Předehřejte troubu na 250 °C.

2) Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.

3) Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.

4) Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.

5) Maso otočte a pečte do poloměkka.

6) Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.

7) Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.

8) Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.

9) Mezitím si připravte omáčku.

10) Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.

11) Podle potřeby dosolte a dopepřete.

12) Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (18)

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Co budete potřebovat

sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 krůtí stehna (každé přibližně 1,4 kg)
1 kg brambor, nakrájených na klínky
1 cibule, nakrájená na klínky
10 stroužků česneku, oloupaných
2 bobkové listy
500 ml drůbežího vývaru
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
bylinky - šalvěj, rozmarýn, petrželka

Jak na to?

Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.

1) Předehřejte troubu na 250 °C.

2) Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.

3) Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.

4) Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.

5) Maso otočte a pečte do poloměkka.

6) Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.

7) Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.

8) Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.

9) Mezitím si připravte omáčku.

10) Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.

11) Podle potřeby dosolte a dopepřete.

12) Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty