Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČarodějnické prsty s marcipánem
Albert logoAlbert logo
  • Čarodějnické prsty s marcipánem

Čarodějnické prsty s marcipánem

Postrašte a zároveň potěšte své ratolesti s originálními slaďoučkými čarodějnickými prsty z marcipánu.
Čarodějnické prsty s marcipánem
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Halloween
Dezert

Ingredience

Složení
40 porcí
  • Máslo 125 g
  • Marcipán 200 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Mandle 40 g
  • Džem jahodový 4 člž
  • Máslo 125 g
  • Marcipán 200 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Mandle 40 g
  • Džem jahodový 4 člž

Příprava

1
Marcipán najemno nastrouhejte, prohněťte s moukou, cukrem a solí.
2
Přidejte vejce a máslo a rukama vše rychle prohněťte do těsta.
3
Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
4
Troubu předehřejte na 180 °C, plechy vyložte pečicím papírem.
5
Z těsta vyválejte 8 válečků o tloušťce asi 2 cm.
6
Každý pak rozkrájejte na 5 kusů, z nichž 4 by měly být dlouhé 12–15 cm (malíček, prsteníček, prostředníček, ukazováček) a zbylý 7–8 cm (palec).
7
Prsty trochu zploštěte a vytvarujte klouby.
8
Do špičky zamáčkněte mandli jako nehet a na kloubech naznačte vrásky.
9
Do opačného konce prstíku udělejte spodkem lžíce důlek.
10
Marmeládu dejte do sáčku, ustřihněte růžek a vyplňte důlek v prstíku.
11
Prstíky dejte ještě jednou na chvíli do lednice. Pak je dejte na připravené plechy a pečte 10 minut dozlatova.
12
Vyndejte, nechte vychladnout, podávejte.
1
Marcipán najemno nastrouhejte, prohněťte s moukou, cukrem a solí.
2
Přidejte vejce a máslo a rukama vše rychle prohněťte do těsta.
3
Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
4
Troubu předehřejte na 180 °C, plechy vyložte pečicím papírem.
5
Z těsta vyválejte 8 válečků o tloušťce asi 2 cm.
6
Každý pak rozkrájejte na 5 kusů, z nichž 4 by měly být dlouhé 12–15 cm (malíček, prsteníček, prostředníček, ukazováček) a zbylý 7–8 cm (palec).
7
Prsty trochu zploštěte a vytvarujte klouby.
8
Do špičky zamáčkněte mandli jako nehet a na kloubech naznačte vrásky.
9
Do opačného konce prstíku udělejte spodkem lžíce důlek.
10
Marmeládu dejte do sáčku, ustřihněte růžek a vyplňte důlek v prstíku.
11
Prstíky dejte ještě jednou na chvíli do lednice. Pak je dejte na připravené plechy a pečte 10 minut dozlatova.
12
Vyndejte, nechte vychladnout, podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.