×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky
60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Bezlepkové ,

Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Co budu potřebovat

4 vepřové kotlety s kostí
2 lžičky dijonské hořčice
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 mrkve i s natí
1 celer i s natí
1 kelímek sladké smetany
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Kotlety zlehka naklepejte a  na okrajích několikrát nařízněte. Potřete je tenkou vrstvou hořčice a osolte a  opepřete. Naskládejte je do pekáče.
Oloupané mrkve a  celer nakrájejte na hranolky a  přihoďte ke kotletám. Osolte, opepřete a  zasypte strouhanou citronovou kůrou.
Vše zalijte smetanou. Vložte do trouby a  pečte 30 minut přiklopené nebo překryté alobalem. Poté kotlety se zeleninou odklopte a  ještě 10 minut dopečte.
Nakonec nasekejte celerovou a  mrkvovou nať najemno a  ještě horké maso zasypte pořádnou hrstí.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Báječné celerové gnocchi

    Vegetariánské nad 60 minut
  • Petrželový chlebíček s limetkou

    Dezert nad 60 minut