×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Další recepty a články

Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové...
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...

Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Co budete potřebovat

4 vepřové kotlety s kostí
2 lžičky dijonské hořčice
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 mrkve i s natí
1 celer i s natí
1 kelímek sladké smetany
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Kotlety zlehka naklepejte a  na okrajích několikrát nařízněte. Potřete je tenkou vrstvou hořčice a osolte a  opepřete. Naskládejte je do pekáče.
Oloupané mrkve a  celer nakrájejte na hranolky a  přihoďte ke kotletám. Osolte, opepřete a  zasypte strouhanou citronovou kůrou.
Vše zalijte smetanou. Vložte do trouby a  pečte 30 minut přiklopené nebo překryté alobalem. Poté kotlety se zeleninou odklopte a  ještě 10 minut dopečte.
Nakonec nasekejte celerovou a  mrkvovou nať najemno a  ještě horké maso zasypte pořádnou hrstí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Bezlepkové Jak na kořenovou zeleninu Magazín 1/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

4 vepřové kotlety s kostí
2 lžičky dijonské hořčice
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 mrkve i s natí
1 celer i s natí
1 kelímek sladké smetany
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Kotlety zlehka naklepejte a  na okrajích několikrát nařízněte. Potřete je tenkou vrstvou hořčice a osolte a  opepřete. Naskládejte je do pekáče.
Oloupané mrkve a  celer nakrájejte na hranolky a  přihoďte ke kotletám. Osolte, opepřete a  zasypte strouhanou citronovou kůrou.
Vše zalijte smetanou. Vložte do trouby a  pečte 30 minut přiklopené nebo překryté alobalem. Poté kotlety se zeleninou odklopte a  ještě 10 minut dopečte.
Nakonec nasekejte celerovou a  mrkvovou nať najemno a  ještě horké maso zasypte pořádnou hrstí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat