×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Další recepty a články

Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové...
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...

Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Co budete potřebovat

4 vepřové kotlety s kostí
2 lžičky dijonské hořčice
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 mrkve i s natí
1 celer i s natí
1 kelímek sladké smetany
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Kotlety zlehka naklepejte a  na okrajích několikrát nařízněte. Potřete je tenkou vrstvou hořčice a osolte a  opepřete. Naskládejte je do pekáče.
Oloupané mrkve a  celer nakrájejte na hranolky a  přihoďte ke kotletám. Osolte, opepřete a  zasypte strouhanou citronovou kůrou.
Vše zalijte smetanou. Vložte do trouby a  pečte 30 minut přiklopené nebo překryté alobalem. Poté kotlety se zeleninou odklopte a  ještě 10 minut dopečte.
Nakonec nasekejte celerovou a  mrkvovou nať najemno a  ještě horké maso zasypte pořádnou hrstí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Bezlepkové Jak na kořenovou zeleninu Magazín 1/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

4 vepřové kotlety s kostí
2 lžičky dijonské hořčice
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 mrkve i s natí
1 celer i s natí
1 kelímek sladké smetany
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Kotlety zlehka naklepejte a  na okrajích několikrát nařízněte. Potřete je tenkou vrstvou hořčice a osolte a  opepřete. Naskládejte je do pekáče.
Oloupané mrkve a  celer nakrájejte na hranolky a  přihoďte ke kotletám. Osolte, opepřete a  zasypte strouhanou citronovou kůrou.
Vše zalijte smetanou. Vložte do trouby a  pečte 30 minut přiklopené nebo překryté alobalem. Poté kotlety se zeleninou odklopte a  ještě 10 minut dopečte.
Nakonec nasekejte celerovou a  mrkvovou nať najemno a  ještě horké maso zasypte pořádnou hrstí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...

Inspirujte se podobnými recepty