Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Další recepty a články

Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové...
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...

Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Co budete potřebovat

4 vepřové kotlety s kostí
2 lžičky dijonské hořčice
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 mrkve i s natí
1 celer i s natí
1 kelímek sladké smetany
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Kotlety zlehka naklepejte a  na okrajích několikrát nařízněte. Potřete je tenkou vrstvou hořčice a osolte a  opepřete. Naskládejte je do pekáče.
Oloupané mrkve a  celer nakrájejte na hranolky a  přihoďte ke kotletám. Osolte, opepřete a  zasypte strouhanou citronovou kůrou.
Vše zalijte smetanou. Vložte do trouby a  pečte 30 minut přiklopené nebo překryté alobalem. Poté kotlety se zeleninou odklopte a  ještě 10 minut dopečte.
Nakonec nasekejte celerovou a  mrkvovou nať najemno a  ještě horké maso zasypte pořádnou hrstí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kotlety s citronovou kůrou, smetanou a  mrkvovo-celerovými hranolky

Hlavní chod Velmi snadné Česká Bezlepkové Jak na kořenovou zeleninu Magazín 1/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

4 vepřové kotlety s kostí
2 lžičky dijonské hořčice
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 mrkve i s natí
1 celer i s natí
1 kelímek sladké smetany
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na teplotu 180°C. Kotlety zlehka naklepejte a  na okrajích několikrát nařízněte. Potřete je tenkou vrstvou hořčice a osolte a  opepřete. Naskládejte je do pekáče.
Oloupané mrkve a  celer nakrájejte na hranolky a  přihoďte ke kotletám. Osolte, opepřete a  zasypte strouhanou citronovou kůrou.
Vše zalijte smetanou. Vložte do trouby a  pečte 30 minut přiklopené nebo překryté alobalem. Poté kotlety se zeleninou odklopte a  ještě 10 minut dopečte.
Nakonec nasekejte celerovou a  mrkvovou nať najemno a  ještě horké maso zasypte pořádnou hrstí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Báječné celerové gnocchi
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...
Petrželový chlebíček s...

Inspirujte se podobnými recepty