1
Ve větším hrnci v osolené vodě krátce povařte 250 g růžičkové kapusty po dobu 5 minut. Sceďte a nechte okapat.
2
Ve větší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte 50 g slaniny nakrájené na kostičky. Restujte, dokud nezačne zlátnout a neuvolní se tuk. Poté přidejte oloupaný a najemno nakrájený stroužek česneku a krátce orestujte, aby se rozvinula vůně.
3
Kapustičky přidejte na pánev ke slanině a česneku, jemně promíchejte a restujte 3–4 minuty, dokud nezačnou zlátnout. Osolte, opepřete a přidejte nasekané vlašské ořechy.
4
Hotové kapustičky přesuňte do servírovací mísy, přelijte rozpuštěným máslem a promíchejte. Podávejte teplé jako přílohu nebo lehký hlavní chod.
1
Ve větším hrnci v osolené vodě krátce povařte 250 g růžičkové kapusty po dobu 5 minut. Sceďte a nechte okapat.
2
Ve větší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte 50 g slaniny nakrájené na kostičky. Restujte, dokud nezačne zlátnout a neuvolní se tuk. Poté přidejte oloupaný a najemno nakrájený stroužek česneku a krátce orestujte, aby se rozvinula vůně.
3
Kapustičky přidejte na pánev ke slanině a česneku, jemně promíchejte a restujte 3–4 minuty, dokud nezačnou zlátnout. Osolte, opepřete a přidejte nasekané vlašské ořechy.
4
Hotové kapustičky přesuňte do servírovací mísy, přelijte rozpuštěným máslem a promíchejte. Podávejte teplé jako přílohu nebo lehký hlavní chod.