×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené husí stehno s knedlíkem a se zelím

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Pečené husí stehno s knedlíkem a se zelím

Co budete potřebovat

2 chlazené husy
Sůl
3 lžičky celého kmínu
150 ml světlého piva Staropramen
½ pomeranče
150 g toastového chleba
2 krajíce kváskového chleba
150 ml mléka
3 vejce
Pepř
100 g hrubé mouky
1 špetka muškátového květu
1 lžíce sádla
1 cibule
640 g červeného sterilovaného zelí
200 ml suchého červeného vína
Cukr krupice dle chuti

Jak na to?

1. Z hus odkrojte stehna, osolte je, okmínujte a vložte kůží dolů do zapékací mísy. Podlijte pivem, pomerančovou šťávou, zakryjte a pečte v troubě předehřáté na 150 °C 2,5 hodiny. V polovině pečení obraťte. Nakonec odkryjte, zvyšte teplotu na 180 °C a 40 minut dopékejte.

2. Oba druhy chleba pokrájejte na kostky a nasucho opečte v pánvi dokřupava. Vsypte do mísy a přelijte mlékem. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte ke chlebové směsi, osolte, opepřete, vmíchejte mouku a muškátový květ. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně vmíchejte do těsta. Vytvarujte koule o velikosti pěsti a vařte v osolené vodě 15 minut.

3. Na sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, vložte zelí, podlijte červeným vínem a duste 20 minut. Dle chuti doslaďte cukrem.

4. Husí stehna podávejte s knedlíkem a zelím, ozdobené nudličkami kůry z pomeranče.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené husí stehno s knedlíkem a se zelím

Hlavní chod Náročné Česká Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 chlazené husy
Sůl
3 lžičky celého kmínu
150 ml světlého piva Staropramen
½ pomeranče
150 g toastového chleba
2 krajíce kváskového chleba
150 ml mléka
3 vejce
Pepř
100 g hrubé mouky
1 špetka muškátového květu
1 lžíce sádla
1 cibule
640 g červeného sterilovaného zelí
200 ml suchého červeného vína
Cukr krupice dle chuti

Jak na to?

1. Z hus odkrojte stehna, osolte je, okmínujte a vložte kůží dolů do zapékací mísy. Podlijte pivem, pomerančovou šťávou, zakryjte a pečte v troubě předehřáté na 150 °C 2,5 hodiny. V polovině pečení obraťte. Nakonec odkryjte, zvyšte teplotu na 180 °C a 40 minut dopékejte.

2. Oba druhy chleba pokrájejte na kostky a nasucho opečte v pánvi dokřupava. Vsypte do mísy a přelijte mlékem. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte ke chlebové směsi, osolte, opepřete, vmíchejte mouku a muškátový květ. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně vmíchejte do těsta. Vytvarujte koule o velikosti pěsti a vařte v osolené vodě 15 minut.

3. Na sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, vložte zelí, podlijte červeným vínem a duste 20 minut. Dle chuti doslaďte cukrem.

4. Husí stehna podávejte s knedlíkem a zelím, ozdobené nudličkami kůry z pomeranče.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty