
Kapr pečený na slanině s rozinkami a vínem

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Bezlepkové
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 50 g
- Bílé víno 200 ml
- Med 2 plž
- Kapr filet 6 ks
- Sůl
- Rozinky 70 g
- Pepř
- Šalvěj sušená 1 člž
- Slanina 150 g
- Zázvor mletý 1 člž
- Cibule 1 ks
- Máslo 50 g
- Bílé víno 200 ml
- Med 2 plž
- Kapr filet 6 ks
- Sůl
- Rozinky 70 g
- Pepř
- Šalvěj sušená 1 člž
- Slanina 150 g
- Zázvor mletý 1 člž
- Cibule 1 ks
Příprava
- 1V misce promíchejte bílé víno s medem a vložte do ní rozinky. Nechte je 1 hodinu namáčet.
- 2Kapra osolte, opepřete a okořeňte šalvějí a zázvorem.
- 3Slaninu nakrájejte na plátky a oloupanou cibuli na kolečka. Zapékací mísu vyložte slaninou, na kterou klaďte kolečka cibule.
- 4Filety kapra položte na cibuli, obložte je plátky másla a pečte 10 minut na 200 °C. Snižte teplotu na 150 °C, přelijte kapra směsí s bílým vínem a pečte ještě 20 minut.
- 1V misce promíchejte bílé víno s medem a vložte do ní rozinky. Nechte je 1 hodinu namáčet.
- 2Kapra osolte, opepřete a okořeňte šalvějí a zázvorem.
- 3Slaninu nakrájejte na plátky a oloupanou cibuli na kolečka. Zapékací mísu vyložte slaninou, na kterou klaďte kolečka cibule.
- 4Filety kapra položte na cibuli, obložte je plátky másla a pečte 10 minut na 200 °C. Snižte teplotu na 150 °C, přelijte kapra směsí s bílým vínem a pečte ještě 20 minut.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.