×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené brambory s tvarohem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Pečené brambory s tvarohem

Co budete potřebovat

4 velké brambory + sůl
50 g másla
Na tvaroh
250 g vaničkového tvarohu
1 cibule, nakrájená najemno
nasekaná pažitka
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory omyjte a ze všech stran je propíchněte vidličkou. Nechte trochu oschnout, do misky si dejte sůl a brambory v ní celé obalte. Vložte do trouby a pečte asi hodinu.
Upečená brambora je při zmáčknutí měkká a má křupavou slupku. Bramboru podélně nařízněte, dovnitř vložte plátek másla a nechte ho rozpustit.
Podávejte s tvarohem s pažitkou: tvaroh promíchejte s cibulí a pažitkou, osolte, opepřete a přidejte trochu cukru. Pokud je směs příliš tuhá, nařeďte ji mlékem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené brambory s tvarohem

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 9/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

4 velké brambory + sůl
50 g másla
Na tvaroh
250 g vaničkového tvarohu
1 cibule, nakrájená najemno
nasekaná pažitka
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory omyjte a ze všech stran je propíchněte vidličkou. Nechte trochu oschnout, do misky si dejte sůl a brambory v ní celé obalte. Vložte do trouby a pečte asi hodinu.
Upečená brambora je při zmáčknutí měkká a má křupavou slupku. Bramboru podélně nařízněte, dovnitř vložte plátek másla a nechte ho rozpustit.
Podávejte s tvarohem s pažitkou: tvaroh promíchejte s cibulí a pažitkou, osolte, opepřete a přidejte trochu cukru. Pokud je směs příliš tuhá, nařeďte ji mlékem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty