Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pečené brambory s jamón serrano a zastřenými vejci

Pečené brambory s jamón serrano a zastřenými vejci

Ingredience

600 g brambor typu B
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
200 g sušené šunky jamón serrano Albert Excellent
2 lžíce octa
4 vejce
¼ svazku čerstvé pažitky

Postup přípravy

1. Oloupané omyté brambory nakrájejte na osminy. Osolte, opepřete a v zapékací míse promíchejte s olejem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Na poslední 3 minuty přidejte k bramborám na kousky natrhanou sušenou šunku.

2. V rendlíku přiveďte vodu k varu, osolte, opepřete a přilijte ocet. Zamíchejte a do středu víru opatrně rozklepněte 1 vejce. Po 3–4 minutách je vyjměte děrovanou naběračkou. Opakujte se zbylými vejci.

3. Opečené brambory se šunkou servírujte na talíři, navrch položte zastřené vejce a posypte nasekanou pažitkou.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty