
Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem
Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Sůl
- Pepř
- Brambory 1 kg
- Krůtí stehna 2,8 kg
- Česnek 10 strouž.
- Bobkový list 2 ks
- Šalvěj čerstvá
- Olej olivový 3 plž
- Vývar kuřecí 500 ml
- Rozmarýn čerstvý
- Cibule 1 ks
- Mouka hladká 1 plž
- Petrželka čerstvá
- Máslo 1 plž
- Sůl
- Pepř
- Brambory 1 kg
- Krůtí stehna 2,8 kg
- Česnek 10 strouž.
- Bobkový list 2 ks
- Šalvěj čerstvá
- Olej olivový 3 plž
- Vývar kuřecí 500 ml
- Rozmarýn čerstvý
- Cibule 1 ks
- Mouka hladká 1 plž
- Petrželka čerstvá
- Máslo 1 plž
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 250 °C.
- 2Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.
- 3Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.
- 4Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.
- 5Maso otočte a pečte do poloměkka.
- 6Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.
- 7Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.
- 8Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.
- 9Mezitím si připravte omáčku.
- 10Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.
- 11Podle potřeby dosolte a dopepřete.
- 12Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.
- 1Předehřejte troubu na 250 °C.
- 2Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.
- 3Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.
- 4Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.
- 5Maso otočte a pečte do poloměkka.
- 6Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.
- 7Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.
- 8Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.
- 9Mezitím si připravte omáčku.
- 10Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.
- 11Podle potřeby dosolte a dopepřete.
- 12Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.