×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené batáty se špenátem a piniovými oříšky

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Pečené batáty se špenátem a piniovými oříšky

Co budete potřebovat

8 batátů
2 lžíce olivového oleje
sůl
100 g piniových oříšků
2 stroužky česneku
250 g baby špenátu
1 lžíce citronové šťávy
pepř
150 g hustého bílého jogurtu
2 lžíce zrníček granátového jablka na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a nakrájejte na plátky silné 1–1,5 cm. Potřete trochou oleje, posolte a poskládejte na plech. Pečte 15–20 minut.
Na suché pánvi zlehka opečte piniové oříšky a dejte stranou. Nalijte na pánev zbytek olivového oleje a krátce orestujte nasekaný česnek. Přidejte špenát a nechte zavadnout. Zakápněte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
Na opečené batáty dejte porci špenátu a pokapejte jogurtem. Nakonec posypte piniovými semínky a zrníčky granátového jablka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené batáty se špenátem a piniovými oříšky

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Vegetariánské Magazín 5/2018
Průměrné hodnocení 5 (2)
Batáty, sladké brambory, mají v kuchyni díky své jemné chuti zcela všestranné použití. Nahradí i pečivo, pokud se mu chcete vyhnout.

Co budete potřebovat

8 batátů
2 lžíce olivového oleje
sůl
100 g piniových oříšků
2 stroužky česneku
250 g baby špenátu
1 lžíce citronové šťávy
pepř
150 g hustého bílého jogurtu
2 lžíce zrníček granátového jablka na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a nakrájejte na plátky silné 1–1,5 cm. Potřete trochou oleje, posolte a poskládejte na plech. Pečte 15–20 minut.
Na suché pánvi zlehka opečte piniové oříšky a dejte stranou. Nalijte na pánev zbytek olivového oleje a krátce orestujte nasekaný česnek. Přidejte špenát a nechte zavadnout. Zakápněte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
Na opečené batáty dejte porci špenátu a pokapejte jogurtem. Nakonec posypte piniovými semínky a zrníčky granátového jablka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty