Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pečené batáty se špenátem a piniovými oříšky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Pečené batáty se špenátem a piniovými oříšky

Co budete potřebovat

8 batátů
2 lžíce olivového oleje
sůl
100 g piniových oříšků
2 stroužky česneku
250 g baby špenátu
1 lžíce citronové šťávy
pepř
150 g hustého bílého jogurtu
2 lžíce zrníček granátového jablka na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a nakrájejte na plátky silné 1–1,5 cm. Potřete trochou oleje, posolte a poskládejte na plech. Pečte 15–20 minut.
Na suché pánvi zlehka opečte piniové oříšky a dejte stranou. Nalijte na pánev zbytek olivového oleje a krátce orestujte nasekaný česnek. Přidejte špenát a nechte zavadnout. Zakápněte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
Na opečené batáty dejte porci špenátu a pokapejte jogurtem. Nakonec posypte piniovými semínky a zrníčky granátového jablka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené batáty se špenátem a piniovými oříšky

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Vegetariánské Magazín 5/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (3)
Batáty, sladké brambory, mají v kuchyni díky své jemné chuti zcela všestranné použití. Nahradí i pečivo, pokud se mu chcete vyhnout.

Co budete potřebovat

8 batátů
2 lžíce olivového oleje
sůl
100 g piniových oříšků
2 stroužky česneku
250 g baby špenátu
1 lžíce citronové šťávy
pepř
150 g hustého bílého jogurtu
2 lžíce zrníček granátového jablka na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Batáty oloupejte a nakrájejte na plátky silné 1–1,5 cm. Potřete trochou oleje, posolte a poskládejte na plech. Pečte 15–20 minut.
Na suché pánvi zlehka opečte piniové oříšky a dejte stranou. Nalijte na pánev zbytek olivového oleje a krátce orestujte nasekaný česnek. Přidejte špenát a nechte zavadnout. Zakápněte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
Na opečené batáty dejte porci špenátu a pokapejte jogurtem. Nakonec posypte piniovými semínky a zrníčky granátového jablka.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty