×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené batáty a pikantní cizrna
15 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Saláty , Bezlepkové ,

Pečené batáty a pikantní cizrna

Co budu potřebovat

1 menší batát nakrájený na kostky
100 g uvařené Bio cizrny
1 lžíce směsi koření: římský kmín, kurkuma, kajenský pepř, sůl, pepř
1 lžička strouhané kůry z limety
1 lžíce rostlinného oleje
1 hrst špenátových listů
1 hrst brokolicových růžiček
2 lžíce Veggie Bio cizrnové pomazánky
1 utřený stroužek česneku
šťáva z poloviny citronu
1 lžíce směsi salátových semínek

Jak na to?

Batáty pokapejte olejem a pečte 20 minut v troubě při 200 °C.
Cizrnu 15–20 minut pozvolna restujte na oleji na pánvi. Poté vyjměte a obalte ve směsi koření a limetkové kůry.
Brokolici krátce povařte v osolené vodě. Přidejte čerstvý špenát, zalijte dresinkem a posypte semínky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Fazolová miska s avokádovým dresinkem

    Saláty 15 minut
  • Kuskusový pilaf s medovým vepřovým

    Saláty 15 minut
  • Quinoový salát s limetkovým dresinkem

    Saláty 45 minut