Prodejny Albert jsou pro vás otevřené také v neděli. Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pečená vepřová panenka s omáčkou z červeného vína

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Pečená vepřová panenka s omáčkou z červeného vína

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
1 šalotka
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
200 ml hovězího vývaru
100 ml suchého červeného vína
1 lžička třtinového cukru
4 větvičky čerstvého tymiánu
1 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 kg vepřové panenky
sůl, pepř
3 lžíce olivového oleje
2 hrsti čerstvého mixu salátů

Jak na to?

Rozpusťte máslo, orestujte nakrájenou šalotku a česnek. Zaprašte moukou, zamíchejte, odstavte a za stálého míchání vlijte vývar. Přidejte červené víno, třtinový cukr, tymián, rozmarýn, mrkev a řapíkatý celer pokrájené na čtvrtiny. Nezakryté zredukujte na mírném ohni na polovinu objemu. Občas promíchejte. Nakonec odstraňte bylinky a zeleninu.

Maso nechte 1 hodinu v pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C. Maso otřete kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete.

Maso opečte dozlatova ze všech stran na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Pečte 12 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout. Servírujte spolu s omáčkou a čerstvým salátkem.

TIP: jako přílohu vyzkoušejte celozrnný kuskus
VLÁKNINA - S vysokým obsahem vlákniny. Vláknina z pšeničných otrub přispívá k urychlení střevního tranzitu





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená vepřová panenka s omáčkou z červeného vína

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

3 lžíce másla
1 šalotka
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
200 ml hovězího vývaru
100 ml suchého červeného vína
1 lžička třtinového cukru
4 větvičky čerstvého tymiánu
1 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
1 kg vepřové panenky
sůl, pepř
3 lžíce olivového oleje
2 hrsti čerstvého mixu salátů

Jak na to?

Rozpusťte máslo, orestujte nakrájenou šalotku a česnek. Zaprašte moukou, zamíchejte, odstavte a za stálého míchání vlijte vývar. Přidejte červené víno, třtinový cukr, tymián, rozmarýn, mrkev a řapíkatý celer pokrájené na čtvrtiny. Nezakryté zredukujte na mírném ohni na polovinu objemu. Občas promíchejte. Nakonec odstraňte bylinky a zeleninu.

Maso nechte 1 hodinu v pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C. Maso otřete kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete.

Maso opečte dozlatova ze všech stran na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Pečte 12 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout. Servírujte spolu s omáčkou a čerstvým salátkem.

TIP: jako přílohu vyzkoušejte celozrnný kuskus
VLÁKNINA - S vysokým obsahem vlákniny. Vláknina z pšeničných otrub přispívá k urychlení střevního tranzitu

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty