1
Ve větším hrnci rozehřejte 20 g másla a přidejte 400 g mixu julienne spolu s 5 bobkovými listy a 8 kuličkami nového koření. Nechte směs krátce osmahnout, až se uvolní vůně koření.
2
Zeleninu přelijte připraveným vývarem z 500 ml horké vody a kostky hovězího bujónu. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, občas promíchejte. Přilijte 250 ml smetany na vaření a povařte dalších 5 minut. Hrnec odstavte, přidejte nastrouhanou kůru z omytého citronu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem. Omáčku rozmixujte ručním mixérem dohladka
3
Roštěnky zprudka opečte na rozpálené pánvi se lžící olivového oleje, každou stranu opékejte 3–4 minuty dle tloušťky masa. Poté přemístěte maso do zapékací misky a dejte na 5 minut dojít do trouby předehřáté na 180 °C.
4
Na talíři podávejte roštěnou s lahodnou svíčkovou omáčkou. Jako přílohu zvolte karlovarský nebo jiný knedlík podle vlastní chuti. Můžete ozdobit brusinkovou marmeládou, měsíčkem citronu a čerstvou mrkvovou natí.
1
Ve větším hrnci rozehřejte 20 g másla a přidejte 400 g mixu julienne spolu s 5 bobkovými listy a 8 kuličkami nového koření. Nechte směs krátce osmahnout, až se uvolní vůně koření.
2
Zeleninu přelijte připraveným vývarem z 500 ml horké vody a kostky hovězího bujónu. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, občas promíchejte. Přilijte 250 ml smetany na vaření a povařte dalších 5 minut. Hrnec odstavte, přidejte nastrouhanou kůru z omytého citronu, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem. Omáčku rozmixujte ručním mixérem dohladka
3
Roštěnky zprudka opečte na rozpálené pánvi se lžící olivového oleje, každou stranu opékejte 3–4 minuty dle tloušťky masa. Poté přemístěte maso do zapékací misky a dejte na 5 minut dojít do trouby předehřáté na 180 °C.
4
Na talíři podávejte roštěnou s lahodnou svíčkovou omáčkou. Jako přílohu zvolte karlovarský nebo jiný knedlík podle vlastní chuti. Můžete ozdobit brusinkovou marmeládou, měsíčkem citronu a čerstvou mrkvovou natí.