
Pečená vaječná omeleta po lotrinsku v housce

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Francouzská
Snídaně
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mléko 200 ml
- Šunka 180 g
- Vejce 8 ks
- Cheddar strouhaný 70 g
- Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
- Sůl s bylinkami
- Houska 8 ks
- Salát ledový
- Mléko 200 ml
- Šunka 180 g
- Vejce 8 ks
- Cheddar strouhaný 70 g
- Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
- Sůl s bylinkami
- Houska 8 ks
- Salát ledový
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech o rozměrech zhruba 20 x 30 cm pečicím papírem.
- 2V míse našlehejte vidličkou vejce a mléko, pak přidejte nakrájenou šunku, čedar a bylinky a nakonec osolte.
- 3Vlijte směs na plech, posypte zbytkem čedaru a pečte 30 až 35 minut dozlatova. Po upečení nechte omeletu chvíli zchladnout, a poté ji nakrájejte na čtverce.
- 4Housky podélně rozřízněte, na spodní díly vložte salát, na něj čtverec omelety a přiklopte vrchním dílem housky.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte plech o rozměrech zhruba 20 x 30 cm pečicím papírem.
- 2V míse našlehejte vidličkou vejce a mléko, pak přidejte nakrájenou šunku, čedar a bylinky a nakonec osolte.
- 3Vlijte směs na plech, posypte zbytkem čedaru a pečte 30 až 35 minut dozlatova. Po upečení nechte omeletu chvíli zchladnout, a poté ji nakrájejte na čtverce.
- 4Housky podélně rozřízněte, na spodní díly vložte salát, na něj čtverec omelety a přiklopte vrchním dílem housky.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.