Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pečená šunka na zázvorovém pivu

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Pečená šunka na zázvorovém pivu

Co budete potřebovat

2 l zázvorového piva
3 lžíce meruňkové marmelády
4 kousky badyánu
1 pražská šunka v celku
2 lžíce medu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
4 snítky rozmarýnu
3 stroužky česneku

Jak na to?

1. Do hrnce vlijte 1 l piva, přidejte marmeládu a promíchejte. Vložte badyán, šunku v celku a případně dolijte vodou tak, aby byla šunka ponořená. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 minut. Občas posbírejte pěnu. Vyjměte maso a koření. Vývar uchovejte a použijte na přípravu přílohy z čočky.
2. Do hlubší pánve vlijte zbylé pivo, med, přidejte hořčici, rozmarýn
a rozmělněný oloupaný česnek. Vařte na mírném ohni za občasného míchání do zhoustnutí, přibližně 30 minut.
3. Celý povrch uvařené šunky nařežte křížem. Vložte do zapékací mísy, potřete glazurou z pánve a pečte 20 minut v troubě rozehřáté na 200 °C.
4. Šunku podávejte nakrájenou na plátky s přílohou z čočky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená šunka na zázvorovém pivu

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Magazín 12/2019 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

2 l zázvorového piva
3 lžíce meruňkové marmelády
4 kousky badyánu
1 pražská šunka v celku
2 lžíce medu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
4 snítky rozmarýnu
3 stroužky česneku

Jak na to?

1. Do hrnce vlijte 1 l piva, přidejte marmeládu a promíchejte. Vložte badyán, šunku v celku a případně dolijte vodou tak, aby byla šunka ponořená. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 30 minut. Občas posbírejte pěnu. Vyjměte maso a koření. Vývar uchovejte a použijte na přípravu přílohy z čočky.
2. Do hlubší pánve vlijte zbylé pivo, med, přidejte hořčici, rozmarýn
a rozmělněný oloupaný česnek. Vařte na mírném ohni za občasného míchání do zhoustnutí, přibližně 30 minut.
3. Celý povrch uvařené šunky nařežte křížem. Vložte do zapékací mísy, potřete glazurou z pánve a pečte 20 minut v troubě rozehřáté na 200 °C.
4. Šunku podávejte nakrájenou na plátky s přílohou z čočky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky

Inspirujte se podobnými recepty