
Pečená skořicová buchta

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 210 g
- Droždí sušené 1 plž
- Mouka hladká 580 g
- Vejce 4 ks
- Sůl 2,5 člž
- Cukr krupicový 250 g
- Skořice mletá 2 plž
- Cukr moučkový 110 g
- Mléko 2 plž
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Máslo 210 g
- Droždí sušené 1 plž
- Mouka hladká 580 g
- Vejce 4 ks
- Sůl 2,5 člž
- Cukr krupicový 250 g
- Skořice mletá 2 plž
- Cukr moučkový 110 g
- Mléko 2 plž
- Vanilkový extrakt 1 člž
Příprava
- 1Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.
- 2Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.
- 3Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.
- 4Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.
- 5Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.
- 6Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.
- 7Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.
- 8Rozpuštěné máslo dejte do mísy.
- 9Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.
- 10Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak každou kuličku nejprve poválejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.
- 11Pak je posypte zbylým skořicovým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.
- 12Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.
- 13Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.
- 1Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.
- 2Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.
- 3Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.
- 4Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.
- 5Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.
- 6Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.
- 7Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.
- 8Rozpuštěné máslo dejte do mísy.
- 9Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.
- 10Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak každou kuličku nejprve poválejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.
- 11Pak je posypte zbylým skořicovým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.
- 12Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.
- 13Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.