Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Pečená kuřecí prsa na smetanovém pórku

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Pečená kuřecí prsa na smetanovém pórku

Co budete potřebovat

3 stroužky česneku
1 lžíce sušené petrželky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
4 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
400 g kuřecích prsních řízků
1 pórek
500 ml smetany na vaření Albert (12 %)
175 g zakysané smetany NP Bio
1⁄4 lžičky mletého muškátového oříšku
20 g másla

Jak na to?

1. V malé misce smíchejte oloupaný, rozmělněný česnek, petrželku, hořčici, olej, sůl a pepř.

2. Na očištěných prsních řízcích nařežte 3 zářezy. Poté je potřete ze všech stran připravenou bylinkovou směsí, včetně zářezů.

3. Z pórku odkrojte nejtmavší zelenou část, podélně jej rozkrojte, dobře promyjte a ještě jednou listy podélně rozkrojte.

4. V misce spolu prošlehejte metličkou obě smetany se solí, pepřem a muškátovým oříškem.

5. Zapékací mísu vymažte máslem, vložte do ní pórek, přelijte ho připravenou smetanovou směsí a vložte zbylé máslo. Nakonec do mísy klaďte kuřecí prsní řízky a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená kuřecí prsa na smetanovém pórku

Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 2/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (16)

Co budete potřebovat

3 stroužky česneku
1 lžíce sušené petrželky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
4 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
400 g kuřecích prsních řízků
1 pórek
500 ml smetany na vaření Albert (12 %)
175 g zakysané smetany NP Bio
1⁄4 lžičky mletého muškátového oříšku
20 g másla

Jak na to?

1. V malé misce smíchejte oloupaný, rozmělněný česnek, petrželku, hořčici, olej, sůl a pepř.

2. Na očištěných prsních řízcích nařežte 3 zářezy. Poté je potřete ze všech stran připravenou bylinkovou směsí, včetně zářezů.

3. Z pórku odkrojte nejtmavší zelenou část, podélně jej rozkrojte, dobře promyjte a ještě jednou listy podélně rozkrojte.

4. V misce spolu prošlehejte metličkou obě smetany se solí, pepřem a muškátovým oříškem.

5. Zapékací mísu vymažte máslem, vložte do ní pórek, přelijte ho připravenou smetanovou směsí a vložte zbylé máslo. Nakonec do mísy klaďte kuřecí prsní řízky a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty