Pečená jarní brambora s tvarohem a ředkvičkami
Ingredience
4 | brambory typu B |
5 | lžic olivového oleje |
½ | salátové okurky |
½ | žluté papriky |
4 | ředkvičky |
1 | hrst čerstvé pažitky |
1 | jarní cibulka |
1 | stroužek česneku |
300 g | měkkého tvarohu |
100 g | zakysané smetany |
½ | citronu |
sůl | |
pepř |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Omyjte 4 velké brambory, každou potřete lžící olivového oleje, zabalte do alobalu a pečte na plechu 45 minut či více dle velikosti brambor.
2. Půlku okurky oloupejte a s půlkou papriky nakrájejte na malé kostičky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké kousky. Pažitku a jarní cibulku očistěte a nasekejte nadrobno. Trošku si nechte na ozdobu.
3. Stroužek česneku oloupejte a rozmixujte v mixéru společně s tvarohem a zakysanou smetanou, 1 lžící olivového oleje, šťávou z půlky citronu a dle chuti osolte a opepřete. Do připraveného dipu zamíchejte nakrájenou zeleninu s pažitkou.
4. Upečené brambory vyndejte z trouby, rozbalte z alobalu, vyřízněte z vrchní části klínek, bramboru opatrně rozevřete a přidejte tvarohovou směs se zeleninou a pažitkou.
5. Brambory pak posypte čerstvou řeřichou, kolečky jarní cibulky a kousky ředkviček. Jarní dobrota je připravená na servírování.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY