Chleby s tvarohovými tzatziki

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Vegetariánské
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mléko 2 plž
- Salátová okurka 2 ks
- Tvaroh polotučný 250 g
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Máta 2 plž
- Chléb 1 ks
- Klíčky 150 g
- Mléko 2 plž
- Salátová okurka 2 ks
- Tvaroh polotučný 250 g
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Máta 2 plž
- Chléb 1 ks
- Klíčky 150 g
Příprava
- 1Okurky důkladně omyjte, odřízněte z nich konce a pak je i se slupkou nastrouhejte nahrubo. Osolte a nechte vypotit. Poté z okurek slijte vodu a smíchejte je s tvarohem. Můžete naředit mlékem. Ochuťte česnekem, mátou a solí. Pomazánkou namažte krajíce chleba. Podávejte zasypané klíčky, ozdobené plátky z poloviny okurky.
- 2TIP: Klíčků můžete na pomazánku nasypat i vícero druhů.
- 1Okurky důkladně omyjte, odřízněte z nich konce a pak je i se slupkou nastrouhejte nahrubo. Osolte a nechte vypotit. Poté z okurek slijte vodu a smíchejte je s tvarohem. Můžete naředit mlékem. Ochuťte česnekem, mátou a solí. Pomazánkou namažte krajíce chleba. Podávejte zasypané klíčky, ozdobené plátky z poloviny okurky.
- 2TIP: Klíčků můžete na pomazánku nasypat i vícero druhů.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více inspirace Pokud milujete tzatziki, máme pro vás tip na ten nejlepší základní recept! Krémový jogurt, křupavá okurka, voňavý česnek, čerstvé bylinky (kopr i máta), šťáva z citronu, olivový olej, sůl a pepř se spojí v dokonale svěží dip, který se hodí k masu, zelenině i pečivu. Objevte, jak si připravit autentické řecké tzatziki, které chutná jako od moře.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







