Pečená jablka

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 6 porcí
- Jablko 6 ks
- Skořice mletá 1 člž
- Rozinky 1 hrs.
- Cukr třtinový 2 plž
- Máslo
- Jablko 6 ks
- Skořice mletá 1 člž
- Rozinky 1 hrs.
- Cukr třtinový 2 plž
- Máslo
Příprava
- 1Pomocí ostrého nožíku nebo vykrajovače vyřízněte z jablek jádřince. (Dětem pomozte, aby se neřízly.) Jablka pak vyskládejte do zapékací mísy.
- 2V misce smíchejte rozinky, cukr a skořici a směs natlačte do středu jablek namísto jádřinců.
- 3Na každé jablko dejte pořádnou lžičku másla a zasypte cukrem. Dejte na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
- 1Pomocí ostrého nožíku nebo vykrajovače vyřízněte z jablek jádřince. (Dětem pomozte, aby se neřízly.) Jablka pak vyskládejte do zapékací mísy.
- 2V misce smíchejte rozinky, cukr a skořici a směs natlačte do středu jablek namísto jádřinců.
- 3Na každé jablko dejte pořádnou lžičku másla a zasypte cukrem. Dejte na 20 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Polovinu rozinek můžete klidně nahradit sekanými ořechy, mandlemi nebo obojím. Místo cukru zkuste tekutý lesní med.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.