
Pečená jablka s dýňovou zmrzlinou

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 50 g
- Dýně Hokkaidó 1 ks
- Cukr krupicový 100 g
- Kondenzované mléko slazené 397 g
- Skořice mletá 1,5 člž
- Zázvor mletý 1/4 člž
- Smetana ke šlehání 240 g
- Muškátový oříšek 1/4 člž
- Ovesné vločky 25 g
- Jablko 4 ks
- Pekanové ořechy 100 g
- Cukr třtinový 3 plž
- Nové koření mleté 1/2 člž
- Cider 80 ml
- Javorový sirup 80 ml
- Sůl
- Máslo 50 g
- Dýně Hokkaidó 1 ks
- Cukr krupicový 100 g
- Kondenzované mléko slazené 397 g
- Skořice mletá 1,5 člž
- Zázvor mletý 1/4 člž
- Smetana ke šlehání 240 g
- Muškátový oříšek 1/4 člž
- Ovesné vločky 25 g
- Jablko 4 ks
- Pekanové ořechy 100 g
- Cukr třtinový 3 plž
- Nové koření mleté 1/2 člž
- Cider 80 ml
- Javorový sirup 80 ml
Příprava
- 1Dýni omyjte a vydlabejte semena. Pokrájejte ji na menší kousky a dejte vařit doměkka přibližně 15 minut. Slijte vodu a dýni rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Nechte zchladnout v pokojové teplotě. Do mísy vlijte plechovku kondenzovaného mléka, vsypte 100 g cukru, přidejte ¼ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru a ¼ lžičky mletého muškátového oříšku. Promíchejte vše společně se 400 g dýňového pyré. Vyšlehejte 240 ml smetany v tuhou šlehačku a pomocí stěrky ji vmíchejte do směsi s dýňovým pyré. Přelijte do mísy, přikryjte hladinu potravinářskou fólií a dejte na hodinu zamrazit.
- 2Vyberte 4 větší jablka. Uřízněte spodek každého z jablek u části, kde byla větvička, tak aby dobře „seděla“, tak jak vidíte na fotce. Uřízněte také vršek jablka a použijte menší lžičku na vydlabání dužiny asi 3–4 cm dovnitř jablka. Pozor, abyste neporušili slupku.
- 3V menší misce smíchejte 25 g ovesných vloček, 100 g nasekaných pekanových ořechů, 3 lžíce třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky nadrceného nového koření, špetku soli a 50 g másla. Náplň dejte rovnoměrně do vydlabaných jablek tak, aby část přesahovala nad okraj.
- 4Jablka dejte do hlubší zapékací mísy a zalijte 80 ml cideru a 80 ml javorového sirupu. Pečte v troubě po dobu 30 minut na 190 °C a každých 10 minut přelijte šťávou ze cideru a sirupu. Servírujte s připravenou dýňovou zmrzlinou a nechte si chutnat.
- 1Dýni omyjte a vydlabejte semena. Pokrájejte ji na menší kousky a dejte vařit doměkka přibližně 15 minut. Slijte vodu a dýni rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Nechte zchladnout v pokojové teplotě. Do mísy vlijte plechovku kondenzovaného mléka, vsypte 100 g cukru, přidejte ¼ lžičky mleté skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru a ¼ lžičky mletého muškátového oříšku. Promíchejte vše společně se 400 g dýňového pyré. Vyšlehejte 240 ml smetany v tuhou šlehačku a pomocí stěrky ji vmíchejte do směsi s dýňovým pyré. Přelijte do mísy, přikryjte hladinu potravinářskou fólií a dejte na hodinu zamrazit.
- 2Vyberte 4 větší jablka. Uřízněte spodek každého z jablek u části, kde byla větvička, tak aby dobře „seděla“, tak jak vidíte na fotce. Uřízněte také vršek jablka a použijte menší lžičku na vydlabání dužiny asi 3–4 cm dovnitř jablka. Pozor, abyste neporušili slupku.
- 3V menší misce smíchejte 25 g ovesných vloček, 100 g nasekaných pekanových ořechů, 3 lžíce třtinového cukru, lžičku skořice, ½ lžičky nadrceného nového koření, špetku soli a 50 g másla. Náplň dejte rovnoměrně do vydlabaných jablek tak, aby část přesahovala nad okraj.
- 4Jablka dejte do hlubší zapékací mísy a zalijte 80 ml cideru a 80 ml javorového sirupu. Pečte v troubě po dobu 30 minut na 190 °C a každých 10 minut přelijte šťávou ze cideru a sirupu. Servírujte s připravenou dýňovou zmrzlinou a nechte si chutnat.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.