
Jablečno-hruškový koláč

Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Ingredience
Složení 1 porcí
- Hruška 1 ks
- Jablko 6 ks
- Cukr vanilkový 20 g
- Cukr třtinový 60 g
- Rozinky 1 hrs.
- Skořice mletá 1/2 člž
- Vanilka mletá 1/2 člž
- Křehké těsto 250 g
- Cukr moučkový
- Vejce 1 ks
- Hruška 1 ks
- Jablko 6 ks
- Cukr vanilkový 20 g
- Cukr třtinový 60 g
- Rozinky 1 hrs.
- Skořice mletá 1/2 člž
- Vanilka mletá 1/2 člž
- Křehké těsto 250 g
- Cukr moučkový
- Vejce 1 ks
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka a hrušku oloupejte, přepůlte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Dejte do mísy a opatrně – nejlépe jen rukama – promíchejte s oběma cukry, rozinkami a kořením. Plech vyložte pečicím papírem, na něj položte rozválené těsto a jeho okraje zarolujte dovnitř, abyste vytvořili kolo a zároveň těsto udělalo zvýšený kraj. Dovnitř dejte ochucené ovoce a všechno potřete rozšlehaným vejcem. Pečte dozlatova zhruba 35 minut. Podávejte pocukrované.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Jablka a hrušku oloupejte, přepůlte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky. Dejte do mísy a opatrně – nejlépe jen rukama – promíchejte s oběma cukry, rozinkami a kořením. Plech vyložte pečicím papírem, na něj položte rozválené těsto a jeho okraje zarolujte dovnitř, abyste vytvořili kolo a zároveň těsto udělalo zvýšený kraj. Dovnitř dejte ochucené ovoce a všechno potřete rozšlehaným vejcem. Pečte dozlatova zhruba 35 minut. Podávejte pocukrované.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.