×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená dýně s  rajčatovou omáčkou a rozinkovým kuskusem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečená dýně s  rajčatovou omáčkou a rozinkovým kuskusem

Co budete potřebovat

1 menší dýně hokkaido
1 malý celer
pár lžic olivového oleje
1 lžička červeného vinného octa
pár snítek tymiánu
1 červená cibule
1 bobkový list
1 lžíce hladké mouky
1 malá konzerva rajčatového protlaku
600 ml zeleninového vývaru
KUSKUS
150 g kuskusu
4 lžíce rozinek
pár snítek petrželky
½ citronu
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na teplotu 200°C. Dýni rozpulte, lžící zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky. Celer oloupejte a pokrájejte na kusy velké asi 3×3 centimetry. Obojí nasypte do pekáče, zakapejte 2 lžícemi oleje, octem, přidejte pár snítek tymiánu, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
Na omáčku rozehřejte v kastrole 2 lžíce oleje. Přidejte oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a  bobkový list. Poprašte moukou a restujte asi 5 minut. Poté do kastrolu přidejte protlak a  ještě 2 minuty opékejte. Vše zalijte 400 ml vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni 10 minut.
Do misky nasypte kuskus s rozinkami, osolte a opepřete. Zalijte zbylými 200 ml horkého vývaru a  nechte 5 minut pod utěrkou nabobtnat. Kuskus nakypřete vidličkou, přimíchejte nasekanou petrželku a  ochuťte citronem.
Na talíře rozdělte kuskus, pečenou zeleninu a zalijte omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená dýně s  rajčatovou omáčkou a rozinkovým kuskusem

Hlavní chod Velmi snadné Orientální Vegetariánské Veganské Vegetariánské Bez laktózy Rychlovky na každý den , Tymián , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 1/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 menší dýně hokkaido
1 malý celer
pár lžic olivového oleje
1 lžička červeného vinného octa
pár snítek tymiánu
1 červená cibule
1 bobkový list
1 lžíce hladké mouky
1 malá konzerva rajčatového protlaku
600 ml zeleninového vývaru
KUSKUS
150 g kuskusu
4 lžíce rozinek
pár snítek petrželky
½ citronu
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na teplotu 200°C. Dýni rozpulte, lžící zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky. Celer oloupejte a pokrájejte na kusy velké asi 3×3 centimetry. Obojí nasypte do pekáče, zakapejte 2 lžícemi oleje, octem, přidejte pár snítek tymiánu, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
Na omáčku rozehřejte v kastrole 2 lžíce oleje. Přidejte oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a  bobkový list. Poprašte moukou a restujte asi 5 minut. Poté do kastrolu přidejte protlak a  ještě 2 minuty opékejte. Vše zalijte 400 ml vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni 10 minut.
Do misky nasypte kuskus s rozinkami, osolte a opepřete. Zalijte zbylými 200 ml horkého vývaru a  nechte 5 minut pod utěrkou nabobtnat. Kuskus nakypřete vidličkou, přimíchejte nasekanou petrželku a  ochuťte citronem.
Na talíře rozdělte kuskus, pečenou zeleninu a zalijte omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty