Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pečená dýně s  rajčatovou omáčkou a rozinkovým kuskusem

Pečená dýně s  rajčatovou omáčkou a rozinkovým kuskusem

Ingredience

1 menší dýně hokkaido
1 malý celer
pár lžic olivového oleje
1 lžička červeného vinného octa
pár snítek tymiánu
1 červená cibule
1 bobkový list
1 lžíce hladké mouky
1 malá konzerva rajčatového protlaku
600 ml zeleninového vývaru
KUSKUS
150 g kuskusu
4 lžíce rozinek
pár snítek petrželky
½ citronu
sůl, pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na teplotu 200°C. Dýni rozpulte, lžící zbavte semínek a nakrájejte ji na měsíčky. Celer oloupejte a pokrájejte na kusy velké asi 3×3 centimetry. Obojí nasypte do pekáče, zakapejte 2 lžícemi oleje, octem, přidejte pár snítek tymiánu, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
Na omáčku rozehřejte v kastrole 2 lžíce oleje. Přidejte oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli a  bobkový list. Poprašte moukou a restujte asi 5 minut. Poté do kastrolu přidejte protlak a  ještě 2 minuty opékejte. Vše zalijte 400 ml vývaru a vařte pod pokličkou na mírném ohni 10 minut.
Do misky nasypte kuskus s rozinkami, osolte a opepřete. Zalijte zbylými 200 ml horkého vývaru a  nechte 5 minut pod utěrkou nabobtnat. Kuskus nakypřete vidličkou, přimíchejte nasekanou petrželku a  ochuťte citronem.
Na talíře rozdělte kuskus, pečenou zeleninu a zalijte omáčkou.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty