×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená dýně s česnekem a šalvějí

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Pečená dýně s česnekem a šalvějí

Co budete potřebovat

1 dýně Hokkaido
4–6 stroužků česneku
10 malých šalotek
olivový olej
sůl
pepř
svazek šalvějových lístků
Na dip:
2 kelímky sýru cottage
1 kelímek husté zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř podle chuti
2–3 stroužky česneku
1 velký svazek pažitky

Jak na to?

1. Větší plech vyložte pečicím papírem a jeden vedle druhého na něj vyskládejte měsíčky dýně. Mezi ně rozdělte česnek i šalotku, zastříkněte olejem, osolte a opepřete a dejte na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Na posledních 10 minut přidejte i šalvějové lístky. V průběhu pečení můžete obracet.
2. Zatímco se dýně peče, udělejte dip. V míse nejprve promíchejte sýr cottage se smetanou, přidejte olej, podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte česnek i pažitku. Podávejte dohromady.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená dýně s česnekem a šalvějí

Předkrm Velmi snadné Česká Chuťovky Pečení Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (40)
Pečená dýně je vhodný předkrm, který zvládne upéct každý. Vyzkoušejte k dýni také dip ze sýru cottage a zakysané smetany.

Co budete potřebovat

1 dýně Hokkaido
4–6 stroužků česneku
10 malých šalotek
olivový olej
sůl
pepř
svazek šalvějových lístků
Na dip:
2 kelímky sýru cottage
1 kelímek husté zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř podle chuti
2–3 stroužky česneku
1 velký svazek pažitky

Jak na to?

1. Větší plech vyložte pečicím papírem a jeden vedle druhého na něj vyskládejte měsíčky dýně. Mezi ně rozdělte česnek i šalotku, zastříkněte olejem, osolte a opepřete a dejte na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Na posledních 10 minut přidejte i šalvějové lístky. V průběhu pečení můžete obracet.
2. Zatímco se dýně peče, udělejte dip. V míse nejprve promíchejte sýr cottage se smetanou, přidejte olej, podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte česnek i pažitku. Podávejte dohromady.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat