Pečená dýně s česnekem a šalvějí
Ingredience
1 | dýně Hokkaido |
4–6 | stroužků česneku |
10 | malých šalotek |
olivový olej | |
sůl | |
pepř | |
svazek šalvějových lístků | |
Na dip: | |
---|---|
2 | kelímky sýru cottage |
1 | kelímek husté zakysané smetany |
1 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
pepř podle chuti | |
2–3 | stroužky česneku |
1 | velký svazek pažitky |
Postup přípravy
1. Větší plech vyložte pečicím papírem a jeden vedle druhého na něj vyskládejte měsíčky dýně. Mezi ně rozdělte česnek i šalotku, zastříkněte olejem, osolte a opepřete a dejte na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Na posledních 10 minut přidejte i šalvějové lístky. V průběhu pečení můžete obracet.
2. Zatímco se dýně peče, udělejte dip. V míse nejprve promíchejte sýr cottage se smetanou, přidejte olej, podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte česnek i pažitku. Podávejte dohromady.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY